註冊 登入

close file

樓主為何將自己年紀同愛情掛鈎?你男朋友對你唔好我覺得唔關歲數事。唔好太屈就。

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
如果你真係如你自己所講,樣貌比真實年齡細,咁你智商都應該比實際年齡低。做左咁多年女人麻甩佬係咩料都仲唔知!麻甩佬都係自私架啦,妳仲要貪個細過自己嘅,個男人有排都唔會同你結婚啦!因為佢會覺得係太早,比一大咋借口例如未儲夠錢,未買樓bababa...到佢年紀開始大想有下一代果時,望一望你個樣,再望一望d後生女,u are not in his plan, u know? 回頭是岸,襯仲有吸引力,搵d大過你嘅,思想成熟及有經濟基礎嘅男人好過啦。靚仔就冇架啦,不過如果你仲仍然希望有後生靚仔會願意同你結婚陪你終老,咁你就真係好傻好天真,你要有定過幾年total lost嘅心理準備。

回覆 引用 TOP

樓主, 可能是你年紀比他大,他只當你是水泡

離開吧!單身比現在會更幸福

回覆 引用 TOP

其實你心目中知道,呢個男人唔啱你。
搵另一個好啲。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 普通師奶一個 於 2019-5-17 07:38 AM 發表

我又覺得如果好鍾意一個人,一定好想同屋企人或者最老死果d分享,除非係婚外情,唔方便同人講啦😂 3x歲仔,生仔都話要問屋企,如果唔係耍樓主嘅話,呢種男人都好廢下🤭 ...
可能佢覺得未夠一年未係時候公開掛

如果生仔真係要搵人幫手湊又真係唔係兩個人的事呢~

再見了.........

回覆 引用 TOP

他只為自己著想

exactly what I think... 自私

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 siubei11 於 2019-5-17 01:41 PM 發表

他只為自己著想
exactly what I think... 自私

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 近所花花 於 2019-5-16 05:12 PM 發表

我今年34歲,很多人都說我樣子比真實年齡小,做普通文職,我和母親都被父親拋棄。
我男朋友32歲,舊同事,單親家庭長大,文職,比我人工高少少。

拍了拖快一年,我的煩惱如下:

1. 男朋友不肯介紹我給同事和家人認識,理由是不想被同事們講是非。
    我說我希望我們有共同朋友,他就找了一堆理由來回絕我。
    → 我擔心他扮單身周圍識女仔

2. 男朋友每天都會把工作 ...
妳早走早着。

泛民政棍,口罩暴徒,遺禍香江,一世行衰運。

回覆 引用 TOP

你遲早會分手,揾定第二個

回覆 引用 TOP

你拍拖先一年,即33識,咁34都唔係好難識到第二個.男人32,心態上仲有得揀,可能40先結婚都唔遲.

女人呀!唔好花時間係唔願意花時間係你身上的人.

事,不能做得太絕,否則,難以進退!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 anna525 於 2019-5-16 06:17 PM 發表

樓主,我35歲先識到我老公,嫁俾佢嘅唯一原因係佢非常愛我。一個唔尊重你唔想同你結婚嘅男人,再留戀只係浪費時間同自己!
師姐、您好幸福

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 近所花花 於 2019-5-16 05:12 PM 發表

我今年34歲,很多人都說我樣子比真實年齡小,做普通文職,我和母親都被父親拋棄。
我男朋友32歲,舊同事,單親家庭長大,文職,比我人工高少少。

拍了拖快一年,我的煩惱如下:

1. 男朋友不肯介紹我給同事和家人認識,理由是不想被同事們講是非。
    我說我希望我們有共同朋友,他就找了一堆理由來回絕我。
    → 我擔心他扮單身周圍識女仔

2. 男朋友每天都會把工作 ...
好明顯你無得揀

回覆 引用 TOP

樓主, 我覺得你同男友講到明唔想做高齡產婦,佢都可以咁樣答你,即係佢都無心同你結婚。繼續落去俾佢拖多幾年、盞自己的market越來越細。既然都係一年貨仔、如同呢個一齊係睇唔到將來的、倒不如而家止蝕離場。

回覆 引用 TOP

從男人角度來看,你男友不太愛你,純主觀不解釋

上世親親而愛私,中世上賢而說仁,下世貴貴而尊官。

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。