註冊 登入

close file

飛咗佢,條仔太自私,年紀唔細唔好浪費青春。

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
離開吧,我係男都覺得佢冇誠意同責任感,很難有平等待遇⋯⋯

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Gackt_Kazuki 於 2019-5-17 12:50 AM 發表

要睇樓主之前有冇拍拖

如果早幾年都冇拖拍根本好大可能係自身條件不足

所以形成現在有拖拍都會好怕失去的心理狀態

從而令佢唔敢起身走人
樓主話「如果我細幾年,應該不會有這麼多煩惱...」,
我覺得樓主應該係覺得自己年紀唔細, 怕分左手唔到第2個,
因為睇返佢果6個煩惱, 除左高齡產婦之外, 其他都同年紀冇咩關係,
果d問題都唔係d細幾年可以解決或者舒緩到既,
所以樓主呢句說話我唯一諗到既意思就係細幾年會易d搵到第2個

引用:
原帖由 angie_k 於 2019-5-17 02:12 AM 發表

樓主話「如果我細幾年,應該不會有這麼多煩惱...」,
我覺得樓主應該係覺得自己年紀唔細, 怕分左手唔到第2個,
因為睇返佢果6個煩惱, 除左高齡產婦之外, 其他都同年紀冇咩關係,
果d問題都唔係d細幾年可以解決或者舒緩到既,
所以樓主呢句說話我唯一諗到既意思就係細幾年會易d搵到第2個 ...
Think so, 但我覺得佢可能因為經驗少,因為有d根本不是大問題

果句可能意思係細幾年時比較幼稚所以某幾點唔會去諗,所以咪早幾年少幾樣煩惱囉

再見了.........

回覆 引用 TOP

不要單因為年齡而結婚,要想想你要結婚的目的,如果是想要組職自己的家庭的話,你就要諗清楚,日後你的家庭不是你兩人的,而是他一家人加入,介入你們的生活,包括是否生孩子這等大事,相反他有無想過平等對待你的母親家人?  在他的人生規劃裡似乎沒有包括你,他可能覺得相處時間尚淺所以沒有考慮吧,如果你覺得他的性情人品還好,你們相處沒問題的話,不妨再等等,看看他的誠意。

回覆 引用 TOP

你又話男朋友唔比你識佢屋企人,但你又知男朋友一家講粗口?

回覆 引用 TOP

唔一定要有共同朋友,但唔介紹你俾朋友識就真係好大問題。最多見完唔聯絡既姐...

回覆 引用 TOP

呢個男人要不得。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 近所花花 於 2019-5-16 17:12 發表

我今年34歲,很多人都說我樣子比真實年齡小,做普通文職,我和母親都被父親拋棄。
我男朋友32歲,舊同事,單親家庭長大,文職,比我人工高少少。

拍了拖快一年,我的煩惱如下:

1. 男朋友不肯介紹我給朋友和家人認識,理由是不想被同事們講是非。
  我說我希望我們有共同朋友,他就找了一堆理由來回絕我。

2. 男朋友每天都會把工作的事告訴家人,探討人生。
  而當我為他提供工作建議 ...
建議就是分手

回覆 引用 TOP

34歲人都唔能夠獨立,要痴屋企住,真係失敗

我有自住樓,又有收租樓。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Gackt_Kazuki 於 2019-5-17 12:47 AM 發表

同事們講是非又真係好麻煩

不過屋企人同其他朋友又講唔埋

可能佢心中覺得一年未夠太短未俾佢過關掛,之後可能唔同呢~
我又覺得如果好鍾意一個人,一定好想同屋企人或者最老死果d分享,除非係婚外情,唔方便同人講啦😂 3x歲仔,生仔都話要問屋企,如果唔係耍樓主嘅話,呢種男人都好廢下🤭

佢不愛你

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 近所花花 於 2019-5-16 05:12 PM 發表

我今年34歲,很多人都說我樣子比真實年齡小,做普通文職,我和母親都被父親拋棄。
我男朋友32歲,舊同事,單親家庭長大,文職,比我人工高少少。

拍了拖快一年,我的煩惱如下:

1. 男朋友不肯介紹我給朋友和家人認識,理由是不想被同事們講是非。
  我說我希望我們有共同朋友,他就找了一堆理由來回絕我。

2. 男朋友每天都會把工作的事告訴家人,探討人生。
  而當我為他提供工作建議 ...
分手吧,他不愛你,如果愛你會好願意,好想介紹他的朋友同屋企人給你認識……他根本沒想過同你結婚,所以,他的家事,工作事都不想你參與……他衹是當你炮友。你醒下啦,不要再在他身上浪費自己的時間了。

回覆 引用 TOP

找另一個。因為無方向,將來二人家庭依靠另一家庭,沒有你們自己的核心。

回覆 引用 TOP

34……年齡只是一個數字,祇有你keep得好,外貌身材都OK,年紀根本不是問題,女人最重要是要把自己執好滴,內在外在都好,年紀根本不重要,我34有兩個小朋友,但都遇到細我一歲幾的,高大靚仔有樓,工作上進的好男人。佢係我之前所有男朋友中條件最好的,所以,幾時都好,管理好自己,讓自己有吸引力,自然有好男人埋身。

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。