註冊 登入

close file

引用:
原帖由 近所花花 於 2019-5-16 05:12 PM 發表

我今年34歲,很多人都說我樣子比真實年齡小,做普通文職,我和母親都被父親拋棄。
我男朋友32歲,舊同事,單親家庭長大,文職,比我人工高少少。

拍了拖快一年,我的煩惱如下:

1. 男朋友不肯介紹我給朋友和家人認識,理由是不想被同事們講是非。
  我說我希望我們有共同朋友,他就找了一堆理由來回絕我。

2. 男朋友每天都會把工作的事告訴家人,探討人生。
  而當我為他提供工作建議 ...
你男朋友當你係床上朋友,
你唔介意可繼續,
介意的話快分手。

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 ★村姑★ 於 2019-5-16 11:13 PM 發表

我之前仲以為V7係一個新app
🐷🐷🐷🐷🐷

再見了.........
引用:
原帖由 山邊青草 於 2019-5-16 06:55 PM 發表

我的見解是:
1.正常會高興,並介紹比朋友。
2.或許是大男人,將來你沒有任何發言機會。
3.這沒什麼大不了,只是你個人接不接受。
4.要作好你以後得不到被氹這個褔利。
5.生與不生只是你和他的事。
6.如果你覺得他可信,你並不會擔心此問題。
7.年齡大與細也不是沒有煩惱,我38才結婚,倆人一起不一定生小朋友,單方面想就要好好溝通,我只知道,只要自己活得好,保養得好,有良好心態,即使40也不怕沒人 ...
"5.生與不生只是你和他的事。"

如果要煩到老人家睇小朋友,
及要同屋企人住,
就唔係你和他的事了。

回覆 引用 TOP

你男友裙腳仔, 但你其實都係當佢水泡, 
如果你年紀細d可能你已經搵第2個走左, 
冇人可以比到意見你, 你寧願以後都攬住個水泡, 
定係搏一鋪拋開佢搵第2個~

一睇就知佢冇愛你,乜都唔會預你一份,仲嫌棄你!分手啦!搵唔到都唔好求其揾個人結婚,特別係佢嫌棄你,會好痛苦㗎!有埋小朋友更加痛苦!你阿媽都身受其害啦!女人唔係一定要結婚生仔的,單身都會好開心的!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Gackt_Kazuki 於 2019-5-16 11:37 PM 發表

🐷🐷🐷🐷🐷

哈哈哈

星星太陽花~~~~~~~~
條仔擺明中出即飛啦

回覆 引用 TOP

其實可以分手

回覆 引用 TOP

分手吧

回覆 引用 TOP

淨係1都已知佢唔愛您啦! case closed

引用:
原帖由 ★村姑★ 於 2019-5-16 11:55 PM 發表

哈哈哈
做左主婦都要keep住update自己唔好脫節呀~

引用:
原帖由 普通師奶一個 於 2019-5-17 12:29 AM 發表

淨係1都已知佢唔愛您啦! case closed
同事們講是非又真係好麻煩

不過屋企人同其他朋友又講唔埋

可能佢心中覺得一年未夠太短未俾佢過關掛,之後可能唔同呢~

引用:
原帖由 angie_k 於 2019-5-16 11:48 PM 發表

你男友裙腳仔, 但你其實都係當佢水泡, 
如果你年紀細d可能你已經搵第2個走左, 
冇人可以比到意見你, 你寧願以後都攬住個水泡, 
定係搏一鋪拋開佢搵第2個~ ...
要睇樓主之前有冇拍拖

如果早幾年都冇拖拍根本好大可能係自身條件不足

所以形成現在有拖拍都會好怕失去的心理狀態

從而令佢唔敢起身走人

引用:
原帖由 山邊青草 於 2019-5-16 06:55 PM 發表

我的見解是:
1.正常會高興,並介紹比朋友。
2.或許是大男人,將來你沒有任何發言機會。
3.這沒什麼大不了,只是你個人接不接受。
4.要作好你以後得不到被氹這個褔利。
5.生與不生只是你和他的事。
6.如果你覺得他可信,你並不會擔心此問題。
7.年齡大與細也不是沒有煩惱,我38才結婚,倆人一起不一定生小朋友,單方面想就要好好溝通,我只知道,只要自己活得好,保養得好,有良好心態,即使40也不怕沒人 ...
所以就是他與她的事,因為他與她決定之後才知是怎發展,要溝通,之後就知將來條路是怎走下去。

回覆 引用 TOP

不用多想,你現在仲有小小時間,分手找另一個,唔好以為保養好少少就握到人,一過三十六馬上現型,所以你快D揾過個男人。

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。