睇中呢隻唇膏色,值唔值得特登去event買??

睇中呢隻唇膏色,值唔值得特登去event買?? E-mail 此主題給朋友

早幾日係街收到佢地個母親節短訊, 叫我去拎彩妝香水sample
見附近有counter就去拎左, 快手試埋,
又比我睇中左92號色!!

好lady, 屋企人都讚靚, 話我搽完睇落精神左~~搽出黎勁有光澤感, 一D都唔乾!!
即刻燒著好心急想入手, 仲想買下D夏天興既橙紅色系lipstick for襯衫,
諗緊係咪應該去佢銅鑼灣個event買會好D,
值唔值得特登走過去…?定係就咁去counter買就算呢?

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
我覺得你應該去銅鑼灣的COCO FLASH CLUB, 因為我已經去左, 和有一些的化妝品在佢哦度先會有得買和可以給你試用 .
但我有個問題想問: CHANEL 的唇膏點解我覺得好容易甩色?例如飲水, 食完飲後抹嘴等... 你會否有這個問題?

我有去event,係幾靚既,去下囉反正不用錢
有埋駐場化妝師你可以試下可唔可以叫佢幫你try上咀><
我買左雙頭lip同眼影,幾滋潤! 

回覆 引用 TOP

你鐘意橙紅系應該#97, #67, #63都岩,
去下pop up囉,有得拎禮物ma

回覆 引用 TOP

買啦。 難得有鍾意既。 又有野送。

回覆 引用 TOP

去event啦,今年我有去!勁靚!去睇下都好呀,佢係似80年代懷舊主題,成間鋪勁cyber 打卡一流XD

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 sabrinasara00 於 2019-5-16 02:42 PM 發表

我覺得你應該去銅鑼灣的COCO FLASH CLUB, 因為我已經去左, 和有一些的化妝品在佢哦度先會有得買和可以給你試用 .
但我有個問題想問: CHANEL 的唇膏點解我覺得好容易甩色?例如飲水, 食完飲後抹嘴等... 你會否有這個問題? ...
你係買左flash呢個系列定邊隻?coco flash sell水潤,唔易起乾皮,不過我搽個時係先薄搽一層然後用紙巾輕輕印下,然後再搽上咀,
com好多!!上次去個BA咁教我,你可以試下呢個方法

引用:
原帖由 chilong2233 於 2019-5-17 12:56 PM 發表

你係買左flash呢個系列定邊隻?coco flash sell水潤,唔易起乾皮,不過我搽個時係先薄搽一層然後用紙巾輕輕印下,然後再搽上咀,
com好多!!上次去個BA咁教我,你可以試下呢個方法 ...
是ROUGE COCO柔潤亮彩唇膏 , 我都是薄薄搽一層, 但之後用紙巾輕輕印下就甩掉大多數色, 再印多幾下紙巾是無再見有色但用眼看還有少許唇膏亮光, 但應該甩晒七七八八 , 所以我先講咁容易掉色和不持久.  

多謝你我會返好試吓你的方法, 但想問吓 用紙巾輕輕印下是否再要搽多一次就會持久多些?

引用:
原帖由 sabrinasara00 於 2019-5-17 15:48 發表

是ROUGE COCO柔潤亮彩唇膏 , 我都是薄薄搽一層, 但之後用紙巾輕輕印下就甩掉大多數色, 再印多幾下紙巾是無再見有色但用眼看還有少許唇膏亮光, 但應該甩晒七七八八 , 所以我先講咁容易掉色和不持久.  
多謝你我會返好試吓你的方法, 但想問吓 用紙巾輕輕印下是否再要搽多一次就會持久多些? ...
個人覺得FLASH呢支同佢舊版(叫SHINE)的係一樣質地無改善過, 論持久度, 真係唔掂(唔飲水都甩), 論滋潤度, 都係唔掂(我查完會出唇皮), 同YSL一樣係假潤的。 我買過一支FLASH已經唔會再買第二支。

引用:
原帖由 sabrinasara00 於 2019-5-17 03:48 PM 發表

多謝你我會返好試吓你的方法, 但想問吓 用紙巾輕輕印下是否再要搽多一次就會持久多些? ...
係呀,唔好印2下呀因為目的唔係要印走D色,而係印淨少少係咀面,再搽多一次d色黏著度就會好D,想顯色同持久d搽多層都唔怕的
呢個方法我用枝枝唇膏都岩洗

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 samstan2012 於 2019-5-17 04:50 PM 發表

個人覺得FLASH呢支同佢舊版(叫SHINE)的係一樣質地無改善過, 論持久度, 真係唔掂(唔飲水都甩), 論滋潤度, 都係唔掂(我查完會出唇皮), 同YSL一樣係假潤的。 我買過一支FLASH已經唔會再買第二支。 ...
如果係咁會唔會雙頭個隻岩你D呀?呢隻我試過係silky質地,唔matte又未去到glossy咁盡,我覺得keep得好耐~
唔知係咪我會搽幾層,又用油打底所以就唔太覺咁

引用:
原帖由 chilong2233 於 2019-5-17 06:05 PM 發表

如果係咁會唔會雙頭個隻岩你D呀?呢隻我試過係silky質地,唔matte又未去到glossy咁盡,我覺得keep得好耐~
你講雙頭是否只在event才有得買哦支唇彩呀? 如果是, 我都有買但仲未用, 希望哦支唇彩沒咁甩色

我而家想緊好不好再去多次event再買, 但一定不再買唇膏 因為唇膏真是好容易甩色 , 我聽說而家有d 唇彩是帶少少防水可以避免飲水食野時甩色是否?

引用:
原帖由 sabrinasara00 於 2019-5-16 02:42 PM 發表

但我有個問題想問: CHANEL 的唇膏點解我覺得好容易甩色?例如飲水, 食完飲後抹嘴等... 你會否有這個問題? ...
我本身用開chanel/ dior/ ysl 唇膏,但普通都好易甩色;所以剛買左Dior Tattoo , 希望唔會太乾

引用:
原帖由 chilong2233 於 2019-5-17 18:05 發表

有機會我都會試下雙頭呢支!

主題標籤 #彩妝 #銅鑼灣
 36 123
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。