同老公成日駡交

好細路快啲離婚啦唔好日嘈夜嘈

南無阿彌陀佛

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 kahoko 於 2019-5-16 01:41 PM 發表

因為女人要生仔湊仔照顧屋企, 如果男人能力負擔到, 最好男主外女主內, 各司其職. 但樓主個情況係搵錢又係個女人家務又係個女人第時應該生仔都係個女人湊埋 ...
個個女人都生仔?起碼樓主唔係。

我口臭 =\= 我冇道理!
引用:
原帖由 激死未 於 2019-5-16 02:01 PM 發表

個個女人都生仔?起碼樓主唔係。
佢咁嘅情況梗係唔生好d

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Helenlpy 於 2019-5-16 12:44 PM 發表

有講過分開
咁間居首期係我比
我無理由走
但佢唔肯走 又話唔會簽紙離婚
要拖多我兩年
不如甘講,你係咪好想離婚先?如果係總會有方法的同埋佢唔肯走定唔肯離婚先兩樣野黎架喎。

同埋有睇到你其他回覆,你話佢之前唔係甘,甘有冇了解過係咩原因佢特然變成宜家甘樣?

引用:
原帖由 1968HK 於 2019-5-16 01:17 PM 發表

單位邊個名下?
係我名下

引用:
原帖由 sniderayy 於 2019-5-16 02:13 PM 發表

不如甘講,你係咪好想離婚先?如果係總會有方法的同埋佢唔肯走定唔肯離婚先兩樣野黎架喎。

同埋有睇到你其他回覆,你話佢之前唔係甘,甘有冇了解過係咩原因佢特然變成宜家甘樣? ...
又唔係話一定要離
但如果問題無辦法解決
咁其實遲早都要離
長痛不如短痛

引用:
原帖由 激死未 於 2019-5-16 01:16 PM 發表

“愛”點衡量?
是感覺、愛對方時會事事讓步。

引用:
原帖由 auceo 於 2019-5-16 03:20 PM 發表

是感覺、愛對方時會事事讓步。
即係冇得衡量啦, 咁點計算邊個愛對方多啲?

我口臭 =\= 我冇道理!
引用:
原帖由 激死未 於 2019-5-16 03:29 PM 發表

即係冇得衡量啦, 咁點計算邊個愛對方多啲?
兩公婆日日感覺衡量

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Helenlpy 於 2019-5-16 10:32 AM 發表

結左婚幾年 隔幾個星期就會駡一次大交
佢係自我中心型 永遠都覺得自己無錯
做錯野次次都一大堆籍口
基本上我讀書同日常生活中嘅知識都係多過佢
次次做錯野攪出個大頭佛就叫我幫佢
講一句”你係我老婆 我有問題你就應該幫”
最衰係鬧交果時 就會同我講”其實你唔幫我 都有其他人會幫我 只不過你係我老婆 所以先問你 你一早唔幫都無所謂”

仲有而家住緊間屋 首期 ...
呢啲正一廢柴老公,好憎咁自我的男人,我老公都係呢種人!

引用:
原帖由 Helenlpy 於 2019-5-16 10:32 發表

結左婚幾年 隔幾個星期就會駡一次大交
佢係自我中心型 永遠都覺得自己無錯
做錯野次次都一大堆籍口
基本上我讀書同日常生活中嘅知識都係多過佢
次次做錯野攪出個大頭佛就叫我幫佢
講一句”你係我老婆 我有問題你就應該幫”
最衰係鬧交果時 就會同我講”其實你唔幫我 都有其他人會幫我 只不過你係我老婆 所以先問你 你一早唔幫都無所謂”

仲有而家住緊間屋 首期 ...
離婚啦, 唔好嘥時間, 對於自我澎湃的人, 根本不可理喻, 有理說不清, 還要同你講""其實你唔幫我 都有其他人會幫我 只不過你係我老婆 所以先問你 你一早唔幫都無所謂”"根本以為全世界都要幫佢

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Helenlpy 於 2019-5-16 11:36 AM 發表

我地唔係無傾過
佢次次就話自己好忙 做唔到 無時間做等等

但都其他問題 例如錢
就即刻好fair 一人一半
學下d鬼佬,最公平既做法;你地兩個既總收入扣除必要開支然後對分剩下的,作為零用,如果唔係,做乜嘢夫妻!

引用:
原帖由 呂永祥 於 2019-5-16 03:46 PM 發表

學下d鬼佬,最公平既做法;你地兩個既總收入扣除必要開支然後對分剩下的,作為零用,如果唔係,做乜嘢夫妻!
共產
不如唔好返工

引用:
原帖由 Helenlpy 於 2019-5-16 12:44 PM 發表

有講過分開
咁間居首期係我比
我無理由走
但佢唔肯走 又話唔會簽紙離婚
要拖多我兩年
佢可能想分你一半層樓,你要想好對策

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 lady83 於 2019-5-16 03:52 PM 發表

共產
不如唔好返工
夫妻本來就應該係咁樣,你睇下法庭判決好多離婚既夫妻財產都係一人一半,無論係邊個當時出錢買樓都好,基本上都係對分。 如果佢地因為咁而唔想返工係因為佢地已經唔再愛對方

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。