註冊 登入

同老公成日駡交

引用:
原帖由 Helenlpy 於 2019-5-16 11:48 AM 發表

我而家都真係咁
自己搵多d節目 做下運動
唔會比晒時間屋企
對方咩反應呢?

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 Helenlpy 於 2019-5-16 10:32 AM 發表

結左婚幾年 隔幾個星期就會駡一次大交
佢係自我中心型 永遠都覺得自己無錯
做錯野次次都一大堆籍口
基本上我讀書同日常生活中嘅知識都係多過佢
次次做錯野攪出個大頭佛就叫我幫佢
講一句”你係我老婆 我有問題你就應該幫”
最衰係鬧交果時 就會同我講”其實你唔幫我 都有其他人會幫我 只不過你係我老婆 所以先問你 你一早唔幫都無所謂”

仲有而家住緊間屋 首期 ...
當初的愛情沖昏頭腦,你絕對係揀錯郎,距絕對係個懦夫,勸你早啲好離婚解決⋯⋯

引用:
原帖由 激死未 於 2019-5-16 12:00 PM 發表

香港女人好奇怪,女人收入多過男人一大節,支出一人一半就叫好公平。

但男人收入多過女人一大節,男人就應該負責全部或大部份支出。
香港男人好奇怪
講咩都係有道理

咁呢個男人也可有可無。但你也要看看你的條件...

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Helenlpy 於 2019-5-16 11:34 AM 發表

我搵大約3萬5
佢大約2萬
無細路
他收入低,家庭開支肯AA出一半,也算不錯了
既然你要上班,不要晚晩煮飯咁累,出街食,家務請鐘點每星期來一兩次

女人累壞自己,唔等於男人會欣賞,有空一齊拍下拖仲好

眾醉我醒會煩惱
眾醒我醉要吃虧
引用:
原帖由 Helenlpy 於 2019-5-16 11:34 AM 發表

我搵大約3萬5
佢大約2萬
無細路
男人斤斤計較最麻煩 傾吾掂分開吧  如有细路更麻煩

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 1968HK 於 2019-5-16 12:34 PM 發表

他收入低,家庭開支肯AA出一半,也算不錯了
既然你要上班,不要晚晩煮飯咁累,出街食,家務請鐘點每星期來一兩次

女人累壞自己,唔等於男人會欣賞,有空一齊拍下拖仲好 ...
不過係話有剩餘錢先比喎
就今年來講 只係3月同4月有比
佢priority 都唔係家庭 係自己洗完仲有先有得比

引用:
原帖由 Helenlpy 於 2019-5-16 11:36 AM 發表

我地唔係無傾過
佢次次就話自己好忙 做唔到 無時間做等等

但都其他問題 例如錢
就即刻好fair 一人一半
婚前冇同居?
呢D應該同居磨合成功了,才考慮結婚

眾醉我醒會煩惱
眾醒我醉要吃虧
引用:
原帖由 Helenlpy 於 2019-5-16 10:32 AM 發表

結左婚幾年 隔幾個星期就會駡一次大交
佢係自我中心型 永遠都覺得自己無錯
做錯野次次都一大堆籍口
基本上我讀書同日常生活中嘅知識都係多過佢
次次做錯野攪出個大頭佛就叫我幫佢
講一句”你係我老婆 我有問題你就應該幫”
最衰係鬧交果時 就會同我講”其實你唔幫我 都有其他人會幫我 只不過你係我老婆 所以先問你 你一早唔幫都無所謂”

仲有而家住緊間屋 首期全部我比
我同佢都有工作
佢就話”因爲我同你都 ...
其實如果你對佢甘多不滿又冇小朋友點解唔考慮分開呢?

先唔好講錢,兩個人一齊開心同互相遷就係最緊要。我唔知你地結婚幾耐,同埋婚前佢冇呢d問題既咩?

引用:
原帖由 1968HK 於 2019-5-16 12:40 PM 發表

婚前冇同居?
呢D應該同居磨合成功了,才考慮結婚
有同居
果時佢唔係咁計較
亦會做家務 仲會有時煮飯

引用:
原帖由 sniderayy 於 2019-5-16 12:41 PM 發表

其實如果你對佢甘多不滿又冇小朋友點解唔考慮分開呢?

先唔好講錢,兩個人一齊開心同互相遷就係最緊要。我唔知你地結婚幾耐,同埋婚前佢冇呢d問題既咩? ...
有講過分開
咁間居首期係我比
我無理由走
但佢唔肯走 又話唔會簽紙離婚
要拖多我兩年

引用:
原帖由 Helenlpy 於 2019-5-16 12:44 PM 發表

有講過分開
咁間居首期係我比
我無理由走
但佢唔肯走 又話唔會簽紙離婚
要拖多我兩年
結左婚兩年
婚前無太大問題

引用:
原帖由 Helenlpy 於 2019-5-16 12:25 PM 發表

香港男人好奇怪
講咩都係有道理
衹係講現象,唔係道理。

我口臭 =\= 我冇道理!

回覆 引用 TOP

日嘈夜嘈點會有愛呢😑

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Helenlpy 於 2019-5-16 12:25 PM 發表

香港男人好奇怪
講咩都係有道理
很多男人又話香港女人好奇怪
講咩都係有道理

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。