同老公成日駡交

引用:
原帖由 Helenlpy 於 2019-5-16 12:44 PM 發表

有講過分開
咁間居首期係我比
我無理由走
但佢唔肯走 又話唔會簽紙離婚
要拖多我兩年
講到出口,仲一齊?

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 Helenlpy 於 2019-5-16 10:32 AM 發表

結左婚幾年 隔幾個星期就會駡一次大交
佢係自我中心型 永遠都覺得自己無錯
做錯野次次都一大堆籍口
基本上我讀書同日常生活中嘅知識都係多過佢
次次做錯野攪出個大頭佛就叫我幫佢
講一句”你係我老婆 我有問題你就應該幫”
最衰係鬧交果時 就會同我講”其實你唔幫我 都有其他人會幫我 只不過你係我老婆 所以先問你 你一早唔幫都無所謂”

仲有而家住緊間屋 首期 ...
只有提出話人錯個位最錯,因為佢破壞緊家庭和諧同溝通既渠道
一頭家兩個人,分高低最笨柒

P.S.我人工係太太既一倍

有人自己送上門被KO,CASE 已 CLOSE 心情超舒暢 XD

後記:
總有D輸家唔忿氣不停引你去同佢嘈,再不停兜圈搵漏洞造文章
所以當等到有人送上門被KO之後,要做既就係收工等佢飲恨一世

回覆 引用 TOP

我家所有丶家務都是我做丶你買一個自動吸塵機幫一下自己了丶兩個人生活包容一下了丶有兩種方法丶一就離婚丶二就要包容丶生氣也改變不了生活丶不如自己開心的做了💪💪💪

回覆 引用 TOP

離婚,早離早享受餘下半生

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Helenlpy 於 2019-5-16 10:32 AM 發表

做錯野次次都一大堆籍口
最衰係鬧交果時 就會同我講”其實你唔幫我 都有其他人會幫我 只不過你係我老婆 所以先問你 你一早唔幫都無所謂”

仲有而家住緊間屋 首期全部我比
我同佢都有工作
佢就話”因爲我同你都 ...
其實咁廢既男人有咩吸引到你呢?

回覆 引用 TOP

錢銀一樣, 已經係問題..........你可唔可以開解佢, 或者忍幾十年?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kb1003 於 2019-5-18 12:33 AM 發表

都可能係,男人嚟講,我估我算做得多家務,只是唔識煮飯
我老公結婚後先會幫手煲下水有時去買下日用品,我已經覺得佢做咗好多嘢,我哋未結婚嗰陣佢無做過,以前我唔切生果佢都唔會食,宜家我唔切起碼佢會自己洗嚟食,唔使下下要我整。

回覆 引用 TOP

引用:

做錯野次次都一大堆籍口

仲有而家住緊間屋 首期 ...
幾乎可以肯定你老公係80後仲要黃絲帶🎗️

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Ruth77 於 2019-5-18 07:43 PM 發表

我都是結婚兩年後,大家就離婚,原因,自己的丈夫是黑人,他拿走我的租金,他與自稱黑人同居女人不停地做愛,上年,她就生了黑人女嬰,我最幸運地我是沒有小孩子 ...
黑人勁唔勁?

引用:
原帖由 晚膳行動10 於 2019-5-20 02:00 PM 發表

黑人勁唔勁?
你想知道黑人勁不勁,你可以試一試

引用:
原帖由 Ruth77 於 2019-5-20 02:43 PM 發表

你想知道黑人勁不勁,你可以試一試
我咪係黑人囉!

引用:
原帖由 晚膳行動10 於 2019-5-20 04:54 PM 發表

我咪係黑人囉!
你去機場工作,很多黑人任你去選擇

回覆 引用 TOP

一個人對自己沒有要求,對你卻要求多多,說這是對你好,不要理他,他自己苟且偷安,只想看到別人為他付出。
一個人沒有自我管理的能力,就不可能好好照料另一個人的生活,愛是一般力量,而不是打着愛你的旗號,卻向你吸取力量。
(很多人都想做被疼的一個,所以才會有「想找個愛自己多一些的人」的說法。在一段關係中經常被疼愛的人,會誤以為自己是最大,以為對方要看自己臉色做人,甚至以為對方怕了自己,其實只是假象而已。而這美好的假象,靠的是付出大量愛的另一方不動聲色、用心去經營。)

回覆 引用 TOP

小男人到極

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。