我就嚟畀老公激死!

我阿爸比你老公更唔講衞生,恐怖到將洗好嘅菜放在尿兜上再煮俾當時一歲嘅我食,最後……我長大後幾乎無試過疴嘔,即使最污糟嘅廟街小食!

覺得樓主過份緊張嘅,可能食屎都覺得冇問題

回覆 引用 TOP

過度緊張啦,BB對細菌無抵抗仲易生病

回覆 引用 TOP

嘩原來你老公咁邋遢㗎

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kelly.I 於 2019-5-16 12:51 PM 發表

我同佢講咗十幾萬次啦!次次都同我講細菌周圍都係,無得避咁多,成日咁保護bb唔得, 要畀佢有自身抵抗力先得。。。你話聽到呢啲激唔激死。。。
污糟當然要洗下,
但太乾淨盞害你小朋友,
不過樓主都係忠言逆耳。

回覆 引用 TOP

可以訓練BB的抵抗力

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 商界自信的OL 於 2019-5-16 05:31 PM 發表

係幾抵嬲既!入屋前用aq噴完消毒咪唔怕佢掂bb囉!
我屋企都有哩支野喎
不過我只係用黎做日常清潔殺菌去味
貪佢冇副作用 成份天然

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kelly.I 於 2019-5-15 06:52 PM 發表

我知男人有時會污wer少少,不過我老公真係有時激到我好嬲,話說我個囡岩岩出世,初生bb抵抗力比較差,衛生、屋企環境要做好少少都好正常,咁我已經同老公講咗好多次,出完街、去完廁所要洗手先好掂bb,唔聽講,有幾次畀我捉到佢手又無洗,掂完污糟嘢又即刻掂bb,都唔知係咪因為佢手唔乾淨搞到bb起濕疹紅印添啊!激死我,點同佢講好啊? ...
梨分?

回覆 引用 TOP

都唔係過份緊張問題,如果按樓主講上述既問題,咁呢個係個人衛生問題,唔關有無小朋友事,樓主可以做既野就只可以不停提醒老公洗手。

回覆 引用 TOP

去完廁所真係要洗手囉,唔係掂bb都要洗啦,雖然我認同佢某部份嘅說話,周圍咁多菌係避唔到,唔洗太緊張,但初生bb頭三個月都要小心handle囉,你係應該提住佢呀,煩都係咁話

回覆 引用 TOP

去完廁所唔洗手係佢一直以來嘅習慣,唔係妳生完之後先至係咁,一早妳就要教佢啦!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kelly.I 於 2019-5-15 06:52 PM 發表

我知男人有時會污wer少少,不過我老公真係有時激到我好嬲,話說我個囡岩岩出世,初生bb抵抗力比較差,衛生、屋企環境要做好少少都好正常,咁我已經同老公講咗好多次,出完街、去完廁所要洗手先好掂bb,唔聽講,有幾次畀我捉到佢手又無洗,掂完污糟嘢又即刻掂bb,都唔知係咪因為佢手唔乾淨搞到bb起濕疹紅印添啊!激死我,點同佢講好啊? ...
離婚,拿了他房子和分了他身家後離婚!這麼骯髒連禽獸都不如,還害了自己女兒一生,死有餘辜!
你的老公根本不愛你,根本不愛這個家,否則他不會這樣做!
他全家家教很差才會這個樣子,要遠離他們,不要讓女兒再接觸這群骯髒變態的嘔心家族,不知他們會再對妳女兒做什麼,你女兒長大被這群死變態影響,長大可能會變了個變態,小時不抹手,長大變淫娃!

引用:
原帖由 anna525 於 2019-5-16 06:10 PM 發表

我阿爸比你老公更唔講衞生,恐怖到將洗好嘅菜放在尿兜上再煮俾當時一歲嘅我食,最後……我長大後幾乎無試過疴嘔,即使最污糟嘅廟街小食!
變態

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 真中國人 於 21-5-2019 23:50 發表

離婚,拿了他房子和分了他身家後離婚!這麼骯髒連禽獸都不如,還害了自己女兒一生,死有餘辜!
你的老公根本不愛你,根本不愛這個家,否則他不會這樣做!
他全家家教很差才會這個樣子,要遠離他們,不要讓女兒再接觸這群骯髒變態的嘔心家族,不知他們會再對妳女兒做什麼,你女兒長大被這群死變態影響,長大可能會變了個變態,小時不抹手,長大變淫娃! ...
雖然講得過份左,但我都認同這不是好老公,不要也罷。

回覆 引用 TOP

引用:

濕疹係自身免疫力問題,同細菌無關⋯

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。