• 瀏覽: 16,436
  • 回覆: 77
  • 追帖: 1
只要換一個角度而已

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
無所謂wo ! 真係當你自己人先會咁,你想太多了

回覆 引用 TOP

我覺得冇咩問題, 我男朋友家姐都會畀啲唔啱著嘅衫畀我, 有啲著過幾次, 有啲就連牌都未剪, 我都會照著, 有時仲會專登著出嚟

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 半空忽然烈女 於 2019-5-13 06:20 PM 發表

小女家唔算有錢 自己都好慳
而男朋友屋企係一年去幾次旅行個d
我同佢地屋企係都相處得好好既
前日 男朋友家姐俾左袋舊衫我 話自己肥個陣只係著過幾次既 因為我近來係咁話自己肥左 所以先俾我 叫我吾好介意
聽到我又好難say no 就收左袋衫
好啦 拎到返屋企我啊媽問咩黎
我話係男朋友家姐既舊衫
我啊媽即發火
話男朋友家姐係咪當我乞衣
話我有錢自己買 点解要著人舊衫
叫我同佢講我地屋企唔係乞 ...
問題只得壹個:有「只穿兩次嘅舊衫」反映咩?

回覆 引用 TOP

現代好少人會比舊衫人,感覺唔係咁尊重人.   你媽嬲都情有可原.

回覆 引用 TOP

其實無咩問題 唔好浪費 如果你真係介意 可以都比下衫佢。唔好諗埋一邊pls

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 hinmosinII 於 2019-5-13 06:23 PM 發表

有咩問題, 人地當你一家人先俾你.
反而你有喲咁嘅老母你bf真係慘
agree

回覆 引用 TOP

唔想浪費ja, 點會當你乞兒呢, 
諗多咗喇, 唔想要可以拒絕嘅, 
咪話屋企好多衫唔要囉

回覆 引用 TOP

有咩問題喎,嘅環保又慳錢

NIL

回覆 引用 TOP

我前女友都成日有比舊衫佢,同事,教會既弟兄姊妹,朋友,但佢從來唔覺得自己係乞兒,反而因為唔駛買衫慳到錢而開心。

回覆 引用 TOP

係唔係當你乞衣你自己感受唔到?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 半空忽然烈女 於 2019-5-13 06:20 PM 發表

前日 男朋友家姐俾左袋舊衫我 話自己肥個陣只係著過幾次既 因為我近來係咁話自己肥左 所以先俾我 叫我吾好介意
我話係男朋友家姐既舊衫
我啊媽即發火
性格決定命運,自悲就怕人睇唔起人家要當垃圾掉左有幾難,當你自己人先比d衣福你

回覆 引用 TOP

引用:

我話係男朋友家姐既舊衫
我啊媽即發火
其實好難就單一事件評論。
如果你bf 屋企平時你一黎就買靚送, 同你食好野, 就純粹著得唔好嘥。
但如果佢屋企平時對你都唔好, 你自己就睇住。
至於你媽, 你真係無資格怪佢。 無啊媽想個女俾人蝦。 你而家都未嫁, 已經俾舊衫你(假設你bf 個邊平時對你麻麻).  嫁左仲得了

回覆 引用 TOP

人地冇當你係乞兒,只是自己覺得自己似乞兒!

唔賭期指, 唔買輪, 唔係垃圾我唔要, 專職收買垃圾股!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 yuk112233 於 2019-5-14 08:44 AM 發表

好可能人地真係一番好意、唔好小人心度君子腹
認同
可能只係一番好意

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]