註冊 登入

有個變態阿媽

有個變態阿媽 E-mail 此主題給朋友

有個變態阿媽!
叫我陪佢食煙飲酒,我唔陪佢食煙,就用煙噴我,用指甲搣我
日日用粗口鬧我同老豆,佢都痴痴地,小我咪即係小佢自己,小老豆咪即係小阿麻,
日日發癲喺度嘈

有個變態阿媽
最憎無親節
有精神病就唔好生
害人害物

有個變態阿媽

回覆 引用 TOP

無仔生又恨仔,剪晒我D頭髮扮係仔

有個變態阿媽

回覆 引用 TOP

Take her see doctor.  She not normal 

引用:
原帖由 simplelove168 於 2019-5-12 10:43 PM 發表

Take her see doctor.  She not normal  
佢話自己好番,唔肯去覆診

有個變態阿媽
引用:
原帖由 芷因 於 2019-5-13 11:03 AM 發表

Don't think she normal at all.

回覆 引用 TOP

feel sad for u

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 芷因 於 2019-5-11 10:45 PM 發表

有個變態阿媽!
日日用粗口鬧我同老豆,佢都痴痴地,小我咪即係小佢自己,小老豆咪即係小阿麻,
日日發癲喺度嘈 ...
對住呢D人,人都癲,
有能力就搬走。

引用:
原帖由 87er 於 2019-5-13 01:23 PM 發表

對住呢D人,人都癲,
有能力就搬走。
日日對住個癲婆,人都癲
有能力一定搬走

有個變態阿媽

回覆 引用 TOP

呢d真係要食藥

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 芷因 於 2019-5-11 10:45 PM 發表

有個變態阿媽!
日日發癲喺度嘈 ...
點解唔搵社工?妳幾大?其實已經係家暴,有好多志願機構會接受妳支援妳。

回覆 引用 TOP

成日話見鬼,發晒癲係咁小

有個變態阿媽

回覆 引用 TOP

你係獨仔?老母幾大?老豆頂得順??

引用:
原帖由 芷因 於 2019-5-13 11:03 AM 發表

之前都有個朋友係咁,食藥好正常,後來無食藥就成個人變晒,(因為失戀唔肯再吃藥)返唔到工不止,仲成日打電話來,話咗返工唔方便講住放工再搵佢,就係咁粗口閙,亦係因為佢咁大改變先知原來佢有情緒病,嗰三個月裡面 幾乎晚晚都唔理家人而陪佢食飯傾偈,佢一時情緒低喊到幾條街都聽到,一時情緒高漲講嘢講大聲到幾條街都聽到,一次無準時應約就比佢粗口問候, 見到佢咁身為朋友嘅我十分難受,因為以前識嘅佢係斯文體貼嘅,好想幫佢正常返以前咁,我同另一個朋友都熟佢家姐 睇下點幫到佢,亦希望佢食返藥唔好傷害自己,但佢連家人嘅話唔肯聽,仲話寧死都唔再食藥,我都上網睇過食藥嘅副作用好大,令人痛苦,我見佢咁我嗰排嘅情緒都好低落,我都失控咗唔理佢唔聽佢電話,過咗幾日我再搵返佢 佢同我講佢會食返藥,佢話佢知道呢排搞到我哋好擔心所以食返,我真係好開心佢終於肯面對,所以身邊有情緒病嘅家人及朋友係好需要我哋嘅包容及耐性,好彩喺我要失望嘅時候佢識得走出嚟。

回覆 引用 TOP

25 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。