• 瀏覽: 2,230
  • 回覆: 16
我打算同越南女友結婚,但係我怕香港人唔鐘意
因為我同女友結婚後會將佢越南既親人都申請來香港
我驚香港人會歧視

香港人唔鐘意你就唔結?

引用:
原帖由 台灣清涼的羊羊 於 2019-5-9 11:54 AM 發表

香港人唔鐘意你就唔結?
我驚本土香港人會鬧我申請咁多越南親人來香港拎福利

回覆 引用 TOP

你一個人申請成條村既人黎?佢地諗住落黎香港唔做野拎綜援?

點解要冒咁大險條女好索

引用:
原帖由 d2nNY 於 2019-5-10 05:21 AM 發表

點解要冒咁大險條女好索
越南女人比香港的溫柔體貼
又長的漂亮

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 台灣清涼的羊羊 於 2019-5-9 06:45 PM 發表

你一個人申請成條村既人黎?佢地諗住落黎香港唔做野拎綜援?
係啊!佢地唔識中文好難搵到野做,唯一辦法就係拎綜援生活

引用:
原帖由 最怕毛毛蟲 於 2019-5-10 03:50 PM 發表

如果你不希望香港人歧視他們, 他們不應該拎綜援生活.

你中意理得人遮

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 最怕毛毛蟲 於 2019-5-10 03:50 PM 發表

越南人唔同大陸人,如果你無充足嘅經濟證明,入境處未必會批佢哋移民過嚟。

引用:
原帖由 seahui 於 2019-5-16 12:09 PM 發表

越南人唔同大陸人,如果你無充足嘅經濟證明,入境處未必會批佢哋移民過嚟。
如果係咁都安心D

引用:
原帖由 slientcat 於 2019-5-16 12:12 PM 發表

如果係咁都安心D
樓主都唔知係吹水定講笑。老婆親人要移民嚟香港係要佢老婆自己申請,起碼都係結婚後七年嘅事。

引用:
原帖由 seahui 於 2019-5-16 12:24 PM 發表

樓主都唔知係吹水定講笑。老婆親人要移民嚟香港係要佢老婆自己申請,起碼都係結婚後七年嘅事。
吹水又好真又好, 有咁食老綜想法都每人打冷震+嬲呀, 辛苦納稅養埋D沒貢獻的人....................

回覆 引用 TOP

香港好多人都娶越南女仔使老婆,只要真心鐘意又有咩問題

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 最怕毛毛蟲 於 2019-5-9 10:24 AM 發表

我打算同越南女友結婚,但係我怕香港人唔鐘意
因為我同女友結婚後會將佢越南既親人都申請來香港
我驚香港人會歧視
你幾多歲

回覆 引用 TOP

伸延閱讀
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]