註冊 登入

[計劃生育] 俾醫生講左我地係不育

俾醫生講左我地係不育 E-mail 此主題給朋友

其實除左人工受孕之外,係唔係冇其他可以試

我諗你要信西醫

回覆 引用 TOP

如果兩公婆都好鍾意小朋友,不如考慮領養,雖然小朋友沒有你們的基因,但大家一齊生活久了,也會有你們的特質。

其實人工冇乜問題,我自己都做過,一次就已經中左,我覺得係關我睇左一年中醫事

引用:
原帖由 kikimany 於 2019-5-10 12:22 AM 發表

其實人工冇乜問題,我自己都做過,一次就已經中左,我覺得係關我睇左一年中醫事
請問你係食中藥定針灸

引用:
原帖由 swbc 於 2019-5-9 11:10 AM 發表

如果兩公婆都好鍾意小朋友,不如考慮領養,雖然小朋友沒有你們的基因,但大家一齊生活久了,也會有你們的特質。
邊到有得領養

引用:
原帖由 yanking200x 於 2019-5-12 07:16 PM 發表

邊到有得領養
HK有,但好難成功

引用:
原帖由 jancekaa 於 2019-5-11 12:15 AM 發表

請問你係食中藥定針灸
正路應該兩樣一齊做係最有效

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 OICHING555 於 2019-5-13 02:35 AM 發表

HK有,但好難成功
即糸嘥氣

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 fcchan12 於 2019-5-8 12:35 AM 發表

其實除左人工受孕之外,係唔係冇其他可以試
如果你係男,首先你要娶翻個女性老婆。
先有機會

回覆 引用 TOP

針灸人人有用

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kikimany 於 2019-5-10 12:22 AM 發表

有介紹嗎?

引用:
原帖由 leungigi 於 2019-5-15 12:18 AM 發表

有介紹嗎?
余尚豐中醫 係黃埔花園benz行對面 我同老公之前都試左成年未有BB 想放棄時 我同事介紹我地搵佢調理 睇左大半年就bingo 唔好灰心呀!

回覆 引用 TOP

唔好放棄!其實而家好多人都睇不育科,我自己睇不育醫生有两個,两個都煮死話我只可以做人工受孕或試管嬰兒,但亦有朋友係俾醫生話距不育之後,做過人工同試管都唔得,最後竟然靠自己自然懷孕,好睇個人體質!
你首先要睇你先生d精子係點,如果驗左唔ok 就要俾距食蠔皇素含鋅之類嘅食品,我自己而家就一路睇中醫加針灸,放鬆心情好重要,會影響卵巢功能,我先生就食ZINC+茄紅素+葉酸!
你唔好俾醫生一句話不育就煮死自己無得生,你問下自己有無做過d咩去補救,人工受孕同試管嬰兒都好普遍,車婉婉俾醫生話距0機會懷孕,到4十幾歲最後都成功仲生埋,切記不要消極!

人工受孕啦~我16年返深圳做,一次就成功,個女現在都差唔多兩歲了!
費用你預約港幣六至八萬到,可以上午去覆診,下午照返工,都好方便的!
好過香港排不育科!

31 123
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。