已刪除

已刪除 E-mail 此主題給朋友

不再討論...不想多事

熱賣及精選
引用:
原帖由 watchingyou1475 於 2019-5-7 01:27 PM 發表

我有個朋友-佢同佢個考婆之前拍拖⋯⋯之后訂婚..但因某些事情...分左手!幾年之後再度復合...錦就好快就給婚!而家兩個結左不夠一年..而家仲有左兩個月身孕.....但男方話要離婚⋯⋯因為個老婆令佢發顛....
個老婆只會聽佢媽咪話....咩都話呀媽話⋯⋯個女人已經37歲!仲有佢會無拉拉就搬返去佢呀媽度住...好似好唔想對住個老公....個老公本來好開心有BB⋯⋯但佢這個行為..令佢不能理解和接受 ...
佢擺明係去咗真老公度,你(老友)只係法律上嘅老公,幫人養仔,再俾人蠶食到乜都冇就會被離婚

有冇諗過點解佢想返娘家都唔想同個老公一齊?
其實會唔會係個老公都唔係好人?

引用:
原帖由 watchingyou1475 於 2019-5-7 01:27 PM 發表

我有個朋友-佢同佢個考婆之前拍拖⋯⋯之后訂婚..但因某些事情...分左手!幾年之後再度復合...錦就好快就給婚!而家兩個結左不夠一年..而家仲有左兩個月身孕.....但男方話要離婚⋯⋯因為個老婆令佢發顛....
個老婆只會聽佢媽咪話....咩都話呀媽話⋯⋯個女人已經37歲!仲有佢會無拉拉就搬返去佢呀媽度住...好似好唔想對住個老公....個老公本來好開心有BB⋯⋯但佢這個行為..令佢不能理解和接受 ...
如果你緊張BB的話,
就忍下佢,由得佢,
你有咩不滿等BB出咗世再講。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 sana_1010 於 2019-5-7 03:20 PM 發表

有冇諗過點解佢想返娘家都唔想同個老公一齊?
其實會唔會係個老公都唔係好人?
這個老公-不知幾好...對個老婆好好㗎....

引用:

可能懷孕影響情緒。

我口臭 =\= 我冇道理!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 watchingyou1475 於 2019-5-7 03:41 PM 發表

這個老公-不知幾好...對個老婆好好㗎....
在娘家,她居住環境應該比較好。
亦比較住得開心

沒估錯的話。

引用:
原帖由 lady83 於 2019-5-7 04:07 PM 發表

在娘家,她居住環境應該比較好。
亦比較住得開心

沒估錯的話。
但她已經嫁左人...又有左BB⋯⋯點可以這樣?

引用:
原帖由 watchingyou1475 於 2019-5-7 04:08 PM 發表

從老婆角度,佢阿媽最可信,最可以倚靠,會提佢懷孕要做啲乜,食啲乜,有啲乜唔可以做,必定照顧得無微不致,放心好多。

我口臭 =\= 我冇道理!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 watchingyou1475 於 2019-5-7 04:08 PM 發表

估得對罷?
居住環境相差太遠。

嫁左人不是代表一定一起住的。
沒什麼東西是 必然, 一定。

最重要係。。大家相處開心,大家健康。
否則一起住都未必是一件好事。 如天天吵架。天天睡不好。

如最後弄到憂鬱病,就的確不好了。
如果這樣,寧願老婆往娘家住啦。
難得她能回娘家住。你也想老婆開心的。 如果這樣想,就不會不諒解老婆了。
好過勉強一起住下,老婆不開心。
不開心,小朋友胎教來說也不好的。一陣老婆有了憂鬱症就更不好了

引用:
原帖由 lady83 於 2019-5-7 04:24 PM 發表

估得對罷?
居住環境相差太遠。

嫁左人不是代表一定一起住的。
沒什麼東西是 必然, 一定。

最重要係。。大家相處開心,大家健康。
否則一起住都未必是一件好事。 如天天吵架。天天睡不好。

如最後弄到憂鬱病,就的確不好了。
如果這樣,寧願老婆往娘家住啦。
難得她能回娘家住。你也想老婆開心的。 如果這樣想,就不會不諒解老婆了。
好過勉強一起住下,老婆不開心。
不開心,小朋友胎教來說也不好的。一 ...
講得好啱。我都係噉樣已經諗通咗。
有時有冇諗過其實係自己太過負責任,你試下放開d自己,放開自己嘅思維。呢個世界冇話點樣係唔得嘅,佢鍾意點咪由佢囉,始終有一日佢會諗通嘅。
你諗下有啲人,表面好似好唔負責任噉,其實佢哋生活得好開心。

引用:
原帖由 XapeX 於 2019-5-7 04:41 PM 發表

講得好啱。我都係噉樣已經諗通咗。
有時有冇諗過其實係自己太過負責任,你試下放開d自己,放開自己嘅思維。呢個世界冇話點樣係唔得嘅,佢鍾意點咪由佢囉,始終有一日佢會諗通嘅。
你諗下有啲人,表面好似好唔負責任噉,其實佢哋生活得好開心。 ...
開心,自然會令到身體既人開心.
凡事不要勉強.

做人要看開一點,人才會快樂
快樂才會健康.

沒另一半,就安排一下自己生活,其實也能活得開心的. 要找尋一下自己的..生活規律軌跡

回覆 引用 TOP

引用:

😶 不過,究竟你有沒有比家用給老婆😂😂😂
沒比,的確沒責任在家😂😂😂😂😂

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 風流盲俠花滿樓 於 2019-5-7 03:07 PM 發表

佢擺明係去咗真老公度,你(老友)只係法律上嘅老公,幫人養仔,再俾人蠶食到乜都冇就會被離婚
不是呢,她心中,屋企永遠是自己人,老公就。。。。

你問下佢點解成日番去囉,搵個原因出來,睇下解唔解決到

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。