給已婚有外遇的你

給已婚有外遇的你 E-mail 此主題給朋友

見有個帖問會否為情人而放棄家庭,有感而發出個帖。是我的真實經歷。

幾年前我也曾經有外遇,老婆在我有外遇不久後便發現了,當時我冇諗過離開情人,只一心諗住瞞騙老婆過到骨就算,我同情人一直保持了大約半年關係,呢半年老婆亦發現了不少我出軌痕跡,知我從來沒有斷過,但當然她沒有真憑實據,我繼續採取死口不認拖字訣措施。

到大約半年後,老婆拿著我和情人的通訊紀錄,跟我灘牌要立即辦離婚。當我知道冇得再挽留到老婆嗰一刻,我突然好清醒原來我一直沒有愛過外面的情人,失去了佢其實沒有所謂。但當我看見老婆望著我說要離婚時,那個痛苦、死心和絕望的樣子,我完全感受到她的傷心痛苦,真的很後悔很後悔傷害了她傷害了家庭。

我老婆堅決地要離婚,而我也決定和情人分手,嗰刻我根本就再冇心思同情人保持下去,但佢唔肯就咁分開,總之搞到十分麻煩。事發後,我看清了情人只是講錢求慰藉,而我自己亦只是貪圖佢帶俾我的激情和肉體的歡愉,即使同佢一齊嗰半年,我依然會關心我老婆,仍會為我們家庭計劃將來。由始至終我的未來規劃,從來沒有情人在內。好可惜,我清醒得太遲!

希望現在有外遇的你,搞清楚你和情人的是激情還是愛情,不要被一時的做愛新鮮感和激情,令自己悔不當初,更加不要為了外遇傷害了你老婆(老公)和你的家庭。

熱賣及精選
所以呢!玩還玩,要無手尾!唔好比人知
特別老婆!坐得正室呢個位,旺你係可以風山水喜

否則,換一換人,一敗塗地都似
以後對老婆好啲,咪搞咁多野
做得人小三,硬係為錢啦!
女人點會咁大方呢?係唔會㗎!

回覆 引用 TOP

所以若要無人知、唔好咁低B! 出軌預左遲早一日會比正印發現! 為左一時激情!失去最愛、你自己衡量值唔值得?  我就寧願自己打多兩轉飛機算! 係男人既麻煩你將所有身家財產比哂你老婆!可能佢都仲覺得你有一點兒衷心歉意、話唔埋他朝一日可以走返埋一齊呢?!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 床上的羊羊 於 2019-5-6 02:26 PM 發表

見有個帖問會否為情人而放棄家庭,有感而發出個帖。是我的真實經歷。

幾年前我也曾經有外遇,老婆在我有外遇不久後便發現了,當時我冇諗過離開情人,只一心諗住瞞騙老婆過到骨就算,我同情人一直保持了大約半年關係,呢半年老婆亦發現了不少我出軌痕跡,知我從來沒有斷過,但當然她沒有真憑實據,我繼續採取死口不認拖字訣措施。

到大約半年後,老婆拿著我和情人的通訊紀錄,跟我灘牌要立即辦離婚。當我知道冇得再挽留到老婆 ...
好多人都係忠言逆耳,
見到棺材先知驚。

個個都以為自己玩得好叻嘅

引用:
原帖由 床上的羊羊 於 2019-5-6 02:26 PM 發表

到大約半年後,老婆拿著我和情人的通訊紀錄,跟我灘牌要立即辦離婚。當我知道冇得再挽留到老婆 ...
人人都以為唔會被發現,又以為同第三者相逢恨晚,其實係唔係呢?唔通真係貪你靚仔?只係各取所需,又何必貪一時之快⋯

玩感情咪自墳囉,當雞咁小,小完就走人啦

回覆 引用 TOP

唔通插左入去,拔返出黎就當冇事?痴根!

我口臭 =\= 我冇道理!

回覆 引用 TOP

低死

回覆 引用 TOP

唔識珍惜,後悔已太遲

回覆 引用 TOP

我係大陸做野果陣都搞過我秘書,後來都搞得好麻煩

只能說一句抵死,早知有今日,又何必當初,想新鮮的你,當初就唔應該結婚,而家累咗你老婆和成個家庭

回覆 引用 TOP

正室 vs 小三,唔一定要二揀一,可以兩個都唔要
婚外情其實是一個 awakening 的過程,提醒你認真面對同老婆的問題,如果大家努力了都唔 work,咪離婚重新開始,天大地大任我行

眾醉我醒會煩惱
眾醒我醉要吃虧
男人無抵抗力好易出事

回覆 引用 TOP

有時出軌既人唔該你地用個腦諗下野,同身邊果個可以系將自己最徹底最樣衰一面俾佢見,你地出軌話系咩真愛呀、有感覺呀,廢話啦,你地根本都系戴住假面具討好對方,你地一定寧願揸頸就命迎合對方都唔會系對方面前發脾氣。試下叫人夫或人妻晚晚食完飯唔執碗、唔做家務坐係度打機......,我諗你俾人屌左好耐啦。
時間耐左事實系冇左新鮮感,唔愛咪分囉,為自己一時之快傷害一個同人曾經同甘共苦既人,好可恥囉!
尼個世界冇免費午餐,你背叛得婚姻你預左要承擔一切後果,包括報應。

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。