註冊 登入

[計劃生育] 好唔開心,好想有BB 香討焦點

阿膠糕真係有用嗎 我見有平有貴

沿途幾多障礙 埋頭撞向未來
閉上呼吸跟你墮進深海
引用:
原帖由 CHONGCORACHONG 於 2019-5-3 01:08 PM 發表

同先生努力左一年半喇,一直都想有BB,
中醫都睇過兩個,飲中藥飲到我經期亂晒,之後放棄無睇!
我哋做過婚前檢查一切正常,上年年尾睇過婦科醫生,照過子宮,照過有水泡仔,但話唔影響生育,如果擔心就再過兩三個月再返去照,但我問醫生有咩可能幫左懷孕,佢只話唔影響生育
依兩個月我飲緊滴雞精,但我依兩日有谷M既感覺好sad丫
我仲可以做D咩 ...
男人路過無聊搭2句

有無想過老豆射力道不夠(射門口點生?)叫老公要射時入小小射
射完等幾分鐘先好出來

Patpat,不夠飽滿肉地,聶高patpat(不流精出來)雷鋒呀媽拉姑教的

古代說patpat大=好生養不是無道理

睇過台灣啲節目有個case同你一樣
後尾用西洋徧方龍舌蘭酒,要有蟲果隻。
男女各飲半支,男既吞條蟲,勿咬碎。
行房。最後佢地生左三件。
利申:無試過,自己諗。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 CHONGCORACHONG 於 2019-5-3 01:53 PM 發表

上個兩個月開始跟apps日子做功課,但係咪用埋排卵紙會比較好啲?
經濟許可可到婦科醫生超聲波照排卵

另外老公有check 精子質素?

中醫人夾人,可能要再試

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 CHONGCORACHONG 於 2019-5-5 02:16 PM 發表

我同我先生都係二十尾,精子婚前檢查check過,數量同質量都正常
可能係我問題多D,成日占寒占凍,又少運動,我朋友送左D瑪卡藥丸比我先生食,食晒都諗住買蠔皇素比佢食下 ...
另外其實男同女都做運動有幫助的

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 cindysisi 於 2019-5-4 01:57 PM 發表

一定一定要用排印試紙,深粗就do do, 隔1日再do do, 事半功倍,唔好浪費精力
十幾年前同老婆趕第二個,當時都無聽過排卵紙,努力佐年半,最後如我老婆所願.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 CHONGCORACHONG 於 2019-5-3 01:08 PM 發表

同先生努力左一年半喇,一直都想有BB,
中醫都睇過兩個,飲中藥飲到我經期亂晒,之後放棄無睇!
我哋做過婚前檢查一切正常,上年年尾睇過婦科醫生,照過子宮,照過有水泡仔,但話唔影響生育,如果擔心就再過兩三個月再返去照,但我問醫生有咩可能幫左懷孕,佢只話唔影響生育
依兩個月我飲緊滴雞精,但我依兩日有谷M既感覺好sad丫
我仲可以做D咩 ...
人工受孕

回覆 引用 TOP

求卵期啦。

回覆 引用 TOP

幾嵗,可能老公精子問題

回覆 引用 TOP

IVF?

去未知之地 試未知之味 - bonbon2468

回覆 引用 TOP

中出完唔好沖涼, 擺個枕頭係條腰度等D精流入去,第二朝先沖涼,我知GEM實哂感覺唔好,但辛苦D都要

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 CHONGCORACHONG 於 2019-5-4 10:03 AM 發表

無甲亢丫,我以為豆漿好涼架添,噤我試下飲多D豆漿先
豆奶係涼性食物,少飲。一個禮拜三次最多。

試下日日做

回覆 引用 TOP

你是否有息肉?

子女係緣份,努力左唔得,只可以話天意!

但我朋友都係自自然咁7年自有BB.

事,不能做得太絕,否則,難以進退!

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。