[計劃生育] 好唔開心,好想有BB 香討焦點

好唔開心,好想有BB E-mail 此主題給朋友

同先生努力左一年半喇,一直都想有BB,
中醫都睇過兩個,飲中藥飲到我經期亂晒,之後放棄無睇!
我哋做過婚前檢查一切正常,上年年尾睇過婦科醫生,照過子宮,照過有水泡仔,但話唔影響生育,如果擔心就再過兩三個月再返去照,但我問醫生有咩可能幫左懷孕,佢只話唔影響生育
依兩個月我飲緊滴雞精,但我依兩日有谷M既感覺好sad丫
我仲可以做D咩

試下雞泡魚膠燉湯,你上網check下

引用:
原帖由 leeyinglove 於 2019-5-3 01:26 PM 發表

試下雞泡魚膠燉湯,你上網check下
有丫,燉過一排,連續飲咗兩三個星期,但始終自己住,日日燉有D麻煩

有無計住日子?

引用:
原帖由 candican 於 2019-5-3 01:51 PM 發表

有無計住日子?
上個兩個月開始跟apps日子做功課,但係咪用埋排卵紙會比較好啲?

試吓食柯胶, 我上年就係咁意外有咗.

唔好比咁大壓力自己
放鬆心情
我諗你經期要準番啲 再用排卵期去計先計到喎...

可能係先生唔掂

試下靜雞雞搵其他人幫下手,俾個驚喜先生

引用:
原帖由 lfnewgirl 於 2019-5-3 03:56 PM 發表

唔好比咁大壓力自己
放鬆心情
我諗你經期要準番啲 再用排卵期去計先計到喎...
停左中醫,依家準返,希望今個月再努力

引用:
原帖由 CHONGCORACHONG 於 2019-5-3 01:53 PM 發表

上個兩個月開始跟apps日子做功課,但係咪用埋排卵紙會比較好啲?
未食過,可以係邊一度買到?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 refugee 於 2019-5-3 05:16 PM 發表

可能係先生唔掂

試下靜雞雞搵其他人幫下手,俾個驚喜先生
睇黎你帶綠帽嘅陰影,依一世都除唔到!

可以睇下生育科醫生,check下有冇咩問題,試下促排卵,會易中好多⋯⋯一年半時間唔短啦⋯⋯快d睇下啦,唔係普通婦產科,係生育科,仁安比較出名

不如試吓做人工或試管啦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 CHONGCORACHONG 於 2019-5-3 05:28 PM 發表

睇黎你帶綠帽嘅陰影,依一世都除唔到!
哈,妙答

回覆 引用 TOP

點解唔一早用排卵紙

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。