註冊 登入

[計劃生育] 好唔開心,好想有BB 香討焦點

引用:
原帖由 CHONGCORACHONG 於 2019-5-3 05:28 PM 發表

睇黎你帶綠帽嘅陰影,依一世都除唔到!
神回覆

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 CHONGCORACHONG 於 2019-5-4 10:03 AM 發表

無甲亢丫,我以為豆漿好涼架添,噤我試下飲多D豆漿先
可自己加薑

回覆 引用 TOP

停避孕,要隔六個月左右,確保女生身體狀況安全生產

回覆 引用 TOP

試試食蜂皇漿丸

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 CHONGCORACHONG 於 2019-5-3 13:08 發表

同先生努力左一年半喇,一直都想有BB,
中醫都睇過兩個,飲中藥飲到我經期亂晒,之後放棄無睇!
我哋做過婚前檢查一切正常,上年年尾睇過婦科醫生,照過子宮,照過有水泡仔,但話唔影響生育,如果擔心就再過兩三個月再返去照,但我問醫生有咩可能幫左懷孕,佢只話唔影響生育
依兩個月我飲緊滴雞精,但我依兩日有谷M既感覺好sad丫
我仲可以做D咩 ...
LZ唔介意,可以從命理角度試下搵師傅,佢應該教埋你咩時辰咩方位行房。當然信不信由你,但既然你咁想有,又搵過醫生,唔爭在用埋呢個角度出發,反正無損失,我有聽師傅講過,想懷孕,其實可以睇月份,時辰,爭取最大機會。供你參考

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 CHONGCORACHONG 於 2019-5-16 10:00 發表

咩叫 lvf ?
試管嬰兒

回覆 引用 TOP

可能飲得多台式飲品

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 冷小姐 於 2019-5-16 04:34 PM 發表

又引來廣告
唔好意思,我冇賣廣告,我只係講事實囉,我都講左唔知對樓主有冇用,我事實係食呢個有左,樓主覺得ok咪試下囉

回覆 引用 TOP

試下去暖宮

無論成敗最後 能夠開懷 才是至成功
沿途越有希望 才越有望 誰及我相信
幸福要問自己 不必強求 運氣會贈送

<守護她的51種方法>

回覆 引用 TOP

去台灣人工

回覆 引用 TOP

唔好氣餒,最緊要放鬆心情,滴雞精都要keep 住飲,你最少都要飲半年啦,我自己就飲御X堂嗰隻,飲咗四個月就Bingo

回覆 引用 TOP

我同你情況差唔多,都係努力佐年半。所以依家搵緊邊間醫院做人工受孕好。因為我同先生年紀都唔細。再唔生。可能啲精子質量都無咁好了。我自己也都未必夠精力去湊B了

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 CHONGCORACHONG 於 2019-5-3 01:08 PM 發表

同先生努力左一年半喇,一直都想有BB,
中醫都睇過兩個,飲中藥飲到我經期亂晒,之後放棄無睇!
我哋做過婚前檢查一切正常,上年年尾睇過婦科醫生,照過子宮,照過有水泡仔,但話唔影響生育,如果擔心就再過兩三個月再返去照,但我問醫生有咩可能幫左懷孕,佢只話唔影響生育
依兩個月我飲緊滴雞精,但我依兩日有谷M既感覺好sad丫
我仲可以做D咩 ...
以前啲女人求子就會去和尚寺住幾晚

回覆 引用 TOP

放鬆心情同埋要好好調理,飲食上要好小心,另外你可以試吓食胡杏兒嗰隻蟲草或者滴雞精,我自己同身邊嘅朋友都係食緊呢隻,有兩位已經bingo 左

回覆 引用 TOP

樓主飲緊邊個牌子?我自己飲緊御X堂果隻唔錯,飲咗八個月左右就Bingo

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。