註冊 登入

[婚紗攝影] 有冇人去過攝影基地影結婚相?

本主題由 青森冬雪 於 2019-6-4 06:08 PM 下沉

有冇人去過攝影基地影結婚相? E-mail 此主題給朋友

今年2月男朋友終於同左我求婚喇,(已經拍拖接近10年了)!!因為男朋友係獨子既關係,要同班鄉親父老交待所以要擺酒,搞到影結婚相既預算大概只有8k-10k...... 見到d基地好似幾平幾抵玩,有冇人試過影?

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
打算返大陸搵攝影公司影的話
套餐有平有貴
首先要求吾好甘高 
再親身去下d 基地睇下實景
同睇下人地點影同d 服飾
接受到先再諗下步🤫

回覆 引用 TOP

唔建議去希x女神影,因為佢開頭就好平,但影完揀相就係逐張同你計,執相、相紙物料、相簿款式等等,都會逐張相計,建議你揀d包晒所有野嘅價錢,唔洗又會有額外收費,要睇真d包咩唔包咩

回覆 引用 TOP

唔建議去希x女神影,因為佢開頭就好平,但影完揀相就係逐張同你計,執相、相紙物料、相簿款式等等,都會逐張相計,建議你揀d包晒所有野嘅價錢,唔洗又會有額外收費,要睇真d包咩唔包咩

回覆 引用 TOP

我都打算pre wedding 影返輯基地景😀,
見到好多基地揀,婚紗城 ,哈施塔特,玫瑰小鎮,玫瑰海岸... 全部景都靚 ,好難揀揀🤤

回覆 引用 TOP

前排搵咗大陸公司影基地+外景丫,整體可以接受的

引用:
原帖由 bebelalawow 於 2019-5-3 10:55 AM 發表

前排搵咗大陸公司影基地+外景丫,整體可以接受的
你係影邊個基地呀?

我都有睇過下 想影啲歐洲風 但係又冇時間去海外影....
不過大陸公司好咩? 成日都要走上去好麻煩><

引用:
原帖由 rain41 於 2019-5-8 12:53 PM 發表

不過大陸公司好咩? 成日都要走上去好麻煩><
如果想影歐洲古堡教堂景,唔係去歐洲就係返大陸基地影,因為香港冇呢類景。同埋大陸兩間大既婚紗公司都好香港style,冇娘味

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 koeytong_gg 於 2019-5-6 01:37 PM 發表

你係影邊個基地呀?
基地揀咗玫瑰海岸,但外景確實地點就真係唔太清楚,不過係深圳

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 rain41 於 2019-5-8 12:53 PM 發表

不過大陸公司好咩? 成日都要走上去好麻煩>
最平由港幣幾千蚊起全包
前事v7傾好晒同俾訂金
全程最少預返大陸兩日一夜搞掂
第一日下午去揀衫
第二日朝早去婚紗店
有車接送去攝影基地(包來回)
影約8小時
影完返到婚紗店即時揀埋精修既相
攞埋原相走
晚上十點前走得🤫
事後v7 睇排版同修好既相
d相冊全部可速遞落香港送埋上門
同俾埋尾數
甘都叫麻煩
香港有咩公司做到以上服務😏

回覆 引用 TOP

我果前排影就預咗3日,未計返去揀相
第一日: 約上去公司到睇下個環境+物揀package
第二日:影前一日試婚紗
第三日:影相

前後同公司請咗一日假,因為我放星期六日,所以請左一日假,建議要夾d星期六日去會好d

因為我唔係成日可以請到假啊 同埋個人對香港公司比較有信心 所以都想搵香港公司

咩基地

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 bebelalawow 於 2019-5-10 01:44 PM 發表

我果前排影就預咗3日,未計返去揀相
第一日: 約上去公司到睇下個環境+物揀package
第二日:影前一日試婚紗
第三日:影相

前後同公司請咗一日假,因為我放星期六日,所以請左一日假,建議要夾d星期六日去會好d ...
影相果日既情況係點架

34 123
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。