註冊 登入

[奶粉] B 女已經3日無大便

B 女已經3日無大便 E-mail 此主題給朋友

要帶佢睇醫生嗎?

有屁放 就應無問題

回覆 引用 TOP

奶粉熱氣都容易令到bb冇便便,可以比d水佢飲又或者可以試下babynex,
我仔仔都食緊佢。我幾鍾意呢隻有益生菌同埋水解蛋白,幫助到bb去便便。

回覆 引用 TOP

3日都可以唔洗睇醫生住,但長期都有便秘情況發生就要諗下係咩原因,
之前都試過有類似情況,轉左illuxx之後就好轉左,
初初都係見佢有sn2可以幫b腸胃健康我先試,而家都一日一便便

回覆 引用 TOP

爸爸一定有四大天王外型

很喜歡這熱熱鬧鬧、七咀八舌的地方。

是知識、觀點、靈感.... 集思廣益的泉源

回覆 引用 TOP

幾大呀?

回覆 引用 TOP

bb幾大?我個個飲A+,6個月起日日有磨爛生果比佢食,
好少話3日先有便便

係咪全人奶bb?因為全人奶會好易吸收哂,有機會幾日先有便便。
不過你可以幫佢按下肚仔睇下有無幫助,如果太耐無就建議去問醫生。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 sasa.koko 於 2019-4-26 12:11 AM 發表

要帶佢睇醫生嗎?
用開奶茶加奶粉

回覆 引用 TOP

可以考慮轉隻有膳食纖維成份嘅奶粉試試,膳食纖維對去便便有幫助

引用:
原帖由 meimeibabi 於 2019-4-27 01:05 AM 發表

bb幾大?我個個飲A+,6個月起日日有磨爛生果比佢食,
好少話3日先有便便
咁你BB都係每日一次嗎?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 sasa40 於 2019-4-28 12:24 AM 發表

可以考慮轉隻有膳食纖維成份嘅奶粉試試,膳食纖維對去便便有幫助
我俾阿B飲enfinitas,有益素菌,一樣poo poo 都屙得好好

引用:
原帖由 hopdog 於 2019-4-28 01:42 AM 發表

我俾阿B飲enfinitas,有益素菌,一樣poo poo 都屙得好好
呢隻我見有醫生診所都係賣佢

引用:
原帖由 meimeibabi 於 2019-4-28 09:01 PM 發表

呢隻我見有醫生診所都係賣佢
好多地方都有,我地媽媽谷都有媽媽簡呢隻

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 hopdog 於 2019-4-28 01:42 AM 發表

呢隻成份較似人奶,質素唔錯

19 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。