• 瀏覽: 101,288
  • 回覆: 10
  • 追帖: 11
引用:
原帖由 wingsmein 於 2019-4-25 09:44 AM 發表

同我老公一齊咗十三年。 最近冇嘢做玩Line, 識咗一個細我十年嘅男仔。 當初諗住細十年應該冇乜嘢。 點知好好傾。 之後見面 ,就撻著咗 。 

我仲好愛我老公 又唔想放棄個男仔 
而家我應該點算好?

利申 : 男仔同老公都唔知道對方嘅存在
老公係飛機師
男仔2x 老公4x 自己3x ...
其實邊有得鬧醒尤其只係網上留言...
你話兩個都愛,但我覺得你所謂愛你老公只係佢條件上滿足到你當初對搵另一半嘅要求,但其實一直情感上都冇嗰種好touch嘅感覺(就好似所謂soulmate嗰種),所以當你同老公唔喺一齊時,就算有正常社交同做其他嘢(做義工、陪家人飲茶)都塞唔滿你個心,會有上網識人嘅念頭而又take咗action...而咁啱又俾你識到呢個男仔,係喺情感上佢俾到你一d感覺其實係你心底所想,但係你對老公一直都冇嘅感覺...對佢d感覺未必係完全就係你百分百想要嗰種,但至少比你老公多,因為你同老公初戀就到依家,所以你亦無嗰種寧願選擇離婚去同個男仔一齊嘅勇氣,但又唔願決絕d留個meesage俾個男仔就完全delete同block曬佢嘅聯絡

熱賣及精選
引用:
原帖由 wingsmein 於 2019-4-25 09:26 PM 發表

一語中的。你又知道我同我老公係初戀咁犀利。。。
你自己喺某個回post講初戀就係老公

趁你仲有得選擇就盡早下決定,如果唔係當爆出嚟嘅時候你可能兩邊都失去(你老公知道咗你仲有機會去修補,你就局住要放棄個男仔,但可能你老公最終都接受唔到選擇同你分開而你又已經搵唔返個男仔...),到時就要承受雙倍痛苦(愧疚+失戀)

呢個世界就係冇盡如人意...如果你選擇維持現有生活質素同模式,就安守本份唔好再諗情感上嘅追求...如果你想追求情感上嘅touching,就先要承受生活嘅轉變,甚至呢個男仔都未必係同你行到最後嗰個嘅風險...理性上,絕對係選擇前者,但有d人寧願隨自己情感去選擇後者...但重點係,選擇邊樣都好,再選擇咗就算之後點都唔好怨

引用:
原帖由 wingsmein 於 2019-4-25 10:46 PM 發表

大神好理智 我而家就係15 16。。。
我一d都唔理智,只係過來人...

引用:
原帖由 wingsmein 於 2019-4-25 11:13 PM 發表

咁你當初幾耐斬欖GA?
被老婆發現...

我個case
https://m.discuss.com.hk/index.p ... mp;authorid=6035187

引用:
原帖由 殘酷到此 於 2019-4-27 05:45 AM 發表

我都係雙魚座女,曾經做個pk,識左個細我10年嘅男友同個本來拍拖10年嘅分手,但最後結果係被細10年嘅男友出軌和傷害,頭两年你都會認為好夾,好甜蜜拍拖feel,但過多两年佢未玩夠換來只係你自己受傷害,你唔會有青春同佢鬥,到時你只會得返自己一個和受傷,所以唔好為左一時新鮮和感覺去影響你一生。 ...
你冇搵返拍過拖10年嗰個男友?已經同佢完全冇聯絡?

引用:
原帖由 殘酷到此 於 2019-4-28 05:24 AM 發表

有聯絡,但已經是朋友了,而且曾經傷害過他,不會再令他有誤會了
佢仲同你保持係朋友而又冇新戀情,可能佢仲係好鐘意你...不過個重點係,你鐘唔鐘意佢?

引用:
原帖由 殘酷到此 於 2019-4-28 03:30 PM 發表

唔會啦,傷害人一次,永遠有條剌,唔想當人係水泡
雖然知道心底愛嘅人唔係佢,但始終成十年嘅相處仲有聯繫,咁依家會唔會有時諗起返過往嘅片段?依家見到面有d咩感覺?

引用:
原帖由 殘酷到此 於 2019-4-28 05:30 PM 發表

好似多左個哥哥,亦知道唔能夠傷害多人一次
咁會唔會有時諗起以往一d片段?

引用:
原帖由 殘酷到此 於 2019-4-28 08:52 PM 發表

冇lol,就算諗反都係冇感覺,只係好似經歷咁
冇後悔當日揀錯咗?

引用:
原帖由 殘酷到此 於 2019-4-28 10:34 PM 發表

冇,自己選擇冇得很悔,係要走遲早都會走,唔經歷點會成長
我嘅意思係,如果你當日冇揀嗰個男仔而放棄十年嘅感情,可能呢刻你同前男友已經結埋婚過得幸福...

引用:
原帖由 殘酷到此 於 2019-4-29 02:49 AM 發表

@dunnohowtodo 我是新手,回覆不到你信息,我也樂意和你分享,你再pm我留下你的email/whatsapp/wechat/line聯絡,我再加你成為朋友,再分享吧 ...
@殘酷到此  line加咗你

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]