註冊 登入

出軌一個細我十年嘅男生

@殘酷到此 好多謝你願意分享你嘅經歷。 無論你當初嘅選擇係點,我都相信你 唔容易。 因為好多師兄師姐嘅留言同心得,我已經決定咗斬欖㗎喇。 不過,咪有勇氣同對方講。 我希望你早日搵到自己嘅幸福!

回覆 引用 TOP

熱賣及精選

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Jennian41 於 2019-4-27 02:38 AM 發表

你唔鍾意小朋友。咁老公想唔想生仔/女?
@Jennian41 我老公都唔特別鍾意細路仔。 會同個男仔分手啦。只不過未決定用咩原因。好似大部分意見都係直接block咗佢就算

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 黃昏原始的工人 於 2019-4-26 03:04 AM 發表

咁又唔洗講唔好意思!吹下水庶!咁緊張做乜!
奇怪在於真係有人會pm叫我加佢。 當然我係唔會理依啲人。 呢個世界真奇妙。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 wingsmein 於 2019-4-25 09:44 AM 發表

多謝各位巴打,絲打嘅訓話,留言,分享等等。 我決定咗同個男仔斬欖啦(等我儲夠勇氣)。如果你哋有興趣繼續發表意見 or吹水嘅 ,請隨便。

順帶一提,除咗你哋嘅意見,令到我下定決心之外,有一個post都有好大嘅影響。希望大家會繼續支持下面個post。
35/女癌症復發,覺得繼續落去會連累男朋友,想分手,希望佢幸福
https://m.discuss.com.hk/index.php?action=t ...
緣分要來,擋也擋不住,這個經歷並非對與錯的問題,而是你究竟清不清楚自己的選擇可能帶來的後果是什麼,如果不知道,先搞清楚;如果已知道,你願意承擔一切這些後果和責任嗎?如果願意,那就做你自己內心真正喜歡的選擇吧,人生是你自己的,你只需對你自己負責。

心靈導師

回覆 引用 TOP

加油啦,因為到你講左發現其實唔使好大勇氣,一個信息講,唔需要太多解釋無謂俾大家仲有幻想或聯系,block晒所有,等一個月左右冲淡左D你認為嘅激情,發現原來平穩反而是褔係最難得到。所以唔好糾結太耐,越耐就越唔狠心

回覆 引用 TOP

廿幾歲血氣方剛,慢慢嘆啦

回覆 引用 TOP

3 some 兩皇一後食飽飽 正

回覆 引用 TOP

Fi-Hi

回覆 引用 TOP

唔駛分開

回覆 引用 TOP

飛基路難行 

回覆 引用 TOP

嘩,嘆小小鮮肉

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 殘酷到此 於 2019-4-27 05:45 AM 發表

我都係雙魚座女,曾經做個pk,識左個細我10年嘅男友同個本來拍拖10年嘅分手,但最後結果係被細10年嘅男友出軌和傷害,頭两年你都會認為好夾,好甜蜜拍拖feel,但過多两年佢未玩夠換來只係你自己受傷害,你唔會有青春同佢鬥,到時你只會得返自己一個和受傷,所以唔好為左一時新鮮和感覺去影響你一生。 ...
你冇搵返拍過拖10年嗰個男友?已經同佢完全冇聯絡?

如果愛請深愛,很多事情都是將心比心,其實妳仍愛妳老公,唔係唔會有不安,趁妳老公唔係香港,兩邊都唔聯絡,給自己靜下,很多時世界很多誘惑,堅定自己心中所想,很多人未玩過都想受唔住誘惑,愛情可以令人不顧一切,但每個人心中都應該有條底線,知道係邊,己所不欲,勿施於人⋯

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。