註冊 登入

發現女朋友有點自私已經唔係太想一齊

發現女朋友有點自私已經唔係太想一齊 E-mail 此主題給朋友

我同女朋友一齊住,平時去街食飯買野大部分都係我俾哂其實都冇咩所謂,加上間唔中幫佢找下卡數我都算啦,本身自己有揸車返工,但幾乎每日都會接送佢返工放工(其實接送佢返工放工唔係太順路),自己已經俾人扣到淨返3分再扣就停牌,佢自己本身都有車牌但係雪藏牌從來唔揸車,有日我問佢下次如果我再俾人扣可唔可以幫我頂,佢第一句就答我叫我自己搵其他朋友,跟住我問佢如果我要搵妳幫我妳肯唔肯?佢就答我到時睇下點先啦,其實由佢個反應都話咗比我知佢係唔想,我心諗平時架車多數都係用嚟同佢出街同接送佢返工,而家有事起上嚟第一時間好似唔關佢事咁,我都諗緊應唔應該再同呢啲人一齊,各位可否俾啲意見我.....

熱賣及精選
引用:
原帖由 OojimmyoO 於 2019-4-15 05:34 PM 發表

我同女朋友一齊住,平時去街食飯買野大部分都係我俾哂其實都冇咩所謂,加上間唔中幫佢找下卡數我都算啦,本身自己有揸車返工,但幾乎每日都會接送佢返工放工(其實接送佢返工放工唔係太順路),自己已經俾人扣到淨返3分再扣就停牌,佢自己本身都有車牌但係雪藏牌從來唔揸車,有日我問佢下次如果我再俾人扣可唔可以幫我頂,佢第一句就答我叫我自己搵其他朋友,跟住我問佢如果我要搵妳幫我妳肯唔肯?佢 ...
扣分幫你頂, 係形事, 你有無兄弟制呀?

不如試下你女友, 我被頂牌了, 返正都係賣車囉, 你自己返工放工, 去街打的啦
睇下佢咩返應?

女友朋友,就算有血緣, 都係生活拍檔, 做唔到互惠, 長年單向付出, 好多人心淡

分啦,當你兵咁

回覆 引用 TOP

淨返3分再扣就停牌 要人頂又真係過份左
咩事比人扣左咁多分?

單憑依件事... 又未去到咁嚴重喎...... 佢係嚴重有小小自私.... 但係其他方面得唔得先?....

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 whynotudie 於 2019-4-15 06:12 PM 發表

扣分幫你頂, 係形事, 你有無兄弟制呀?

不如試下你女友, 我被頂牌了, 返正都係賣車囉, 你自己返工放工, 去街打的啦
睇下佢咩返應?

女友朋友,就算有血緣, 都係生活拍檔, 做唔到互惠, 長年單向付出, 好多人心淡 ...
講真我要佢幫我頂我只係講我一定唔會係咁做,但我咁講只係想睇下佢當時個反應係乜嘢,點知佢個反應令我好失望

老實講雪藏牌,就算幫手頂10分都無大問題,話晒佢每日都享用緊,如果女友咁都唔幫,真係心淡,道德人士請不需要回應 純粹個人感覺

引用:
原帖由 OojimmyoO 於 2019-4-15 05:34 PM 發表

我同女朋友一齊住,平時去街食飯買野大部分都係我俾哂其實都冇咩所謂,加上間唔中幫佢找下卡數我都算啦,本身自己有揸車返工,但幾乎每日都會接送佢返工放工(其實接送佢返工放工唔係太順路),自己已經俾人扣到淨返3分再扣就停牌,佢自己本身都有車牌但係雪藏牌從來唔揸車,有日我問佢下次如果我再俾人扣可唔可以幫我頂,佢第一句就答我叫我自己搵其他朋友,跟住我問佢如果我要搵妳幫我妳肯唔肯?佢 ...
犯法野都諗得出你都好有問題

引用:

而且你被到扣得返3分,係你問題你係司機

最多咪唔揸車自己檢討下手車

引用:

扣到停牌咪可以名正言順唔車佢囉

靚既話,小多兩野當3分,小埋seafood當5分。

回覆 引用 TOP

謝霆鋒當年都係搵人頂一頂

引用:
原帖由 OojimmyoO 於 2019-4-15 06:51 PM 發表

講真我要佢幫我頂我只係講我一定唔會係咁做,但我咁講只係想睇下佢當時個反應係乜嘢,點知佢個反應令我好失望
我就唔會有呢 d 女朋友

引用:
原帖由 OojimmyoO 於 2019-4-15 06:51 PM 發表

你其實係問緊佢會唔會為你犯法

你話就話一定唔會做,只係問下,但你一條咁既問題,其實憑乜野要人地答"我願意"?再講,點解你會比人扣咁多分又係另一個問題

如果佢不嬲自私開既,就另當別論,請搵一個好DD既例子

你呢個唔太OK囉.....

同咁ga 人拍拖冇意思,寧願自己一個

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。