• 瀏覽: 9,771
  • 回覆: 4
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 秋天難吃的飛滋 於 2019-4-15 11:08 AM 發表

本來同阿媽一齊住, 但呢兩年老婆同阿媽開始有火花出來,
唔想以後家嘈屋閉都係決定搬出去,
而家啲租金真係好貴... 想搵間就腳少少既, 300呎左右都成14K
睇左幾間老婆又開始無耐性, 問點解唔係我阿媽搬...
一個人搬易過兩個人搬,
叫我去同阿媽商量下, 最多我地俾租....
大佬可唔可以唔好咁黐線,
間屋個名係我阿媽, 同搶有咩分別, 我唔想做不孝子啊....
而家真係想快啲搬, 快刀斬亂麻
窮人結婚有報應又一例證呢啲個案我會睇得好開心心都涼晒

熄燈,鎖門,爆大鑊
熱賣及精選
引用:
原帖由 orz_orz 於 2019-4-15 11:27 AM 發表

自己找地方搬,唔好搞老人家啦...
老野就是煩踢佢去老人院自生自滅

熄燈,鎖門,爆大鑊
引用:
原帖由 orz_orz 於 2019-4-15 04:14 PM 發表

小心... 有報應的...
咁嗰個老野一定係做咗好多陰質事所以臨老俾人掟去老人院啦係咪

熄燈,鎖門,爆大鑊
引用:
原帖由 黃昏原始的工人 於 2019-4-16 06:29 AM 發表

香港地,有幾多個富吖
咁啲垃圾窮L點解要學人結婚無咁大個頭學人戴咁大頂帽仲要委屈老婆同自己阿媽住一定有報應家嘈屋閉老婆必然日煩夜煩要你無日安寧終生無好日子過

熄燈,鎖門,爆大鑊
引用:
原帖由 黃昏原始的工人 於 2019-4-16 10:29 AM 發表

你咁講得話人垃圾窮L,代表你思維非屬正常,睇黎你都係是非不分單身狗兼窮L。
倆人相愛而結婚与窮是兩件事,倆人合力也可有一小康之家,你咁專制話窮就冇得結婚,你的腦是什麼年代思想。況且女方結婚前理應清楚男家屋企情況,而不是到有事就講出咁自私不尊長輩說話,倆人相處應互相尊重及其家人。 ...
窮人結婚一定有報應貧賤夫妻百事哀

熄燈,鎖門,爆大鑊
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]