• 瀏覽: 9,775
  • 回覆: 101
  • 追帖: 1
你老婆係唔係無阿媽生??

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 黃昏原始的工人 於 2019-4-16 06:27 AM 發表

老婆答噃《咁你而家要阿嗎定係要我吖》咁點算呀
日頭要啊媽,晚黑屌你

回覆 引用 TOP

當初住埋一齊已錯

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 秋天難吃的飛滋 於 2019-4-15 11:08 AM 發表

本來同阿媽一齊住, 但呢兩年老婆同阿媽開始有火花出來,
唔想以後家嘈屋閉都係決定搬出去,
而家啲租金真係好貴... 想搵間就腳少少既, 300呎左右都成14K
睇左幾間老婆又開始無耐性, 問點解唔係我阿媽搬...
一個人搬易過兩個人搬,
叫我去同阿媽商量下, 最多我地俾租....
大佬可唔可以唔好咁黐線,
間屋個名係我阿媽, 同搶有咩分別, 我唔想做不孝子啊....
而家真係想快啲 ...
你老婆想謀你老母好耐養虎為患

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 attention. 於 2019-4-18 12:34 PM 發表

土地問題
不過你地得兩個人其實都易搵屋租
有冇睇過呢條片? 試埋佢個house101 app囉
話唔定有多幾個樓盤可以睇下
https://www.facebook.com/hse101hk/videos/2234572119926513/ ...
岩呀... 睇多apps就知多咩樓放緊租... 比較下租金...

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 秋天難吃的飛滋 於 2019-4-15 11:08 AM 發表

而家啲租金真係好貴... 想搵間就腳少少既, 300呎左右都成14K
一個人搬易過兩個人搬,
間屋個名係我阿媽, 同搶有咩分別, 我唔想做不孝子啊....
而家真係想快啲 ...
師兄搵邊度呀?

回覆 引用 TOP

老婆都on9

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 attention. 於 2019-4-18 12:34 PM 發表

土地問題
不過你地得兩個人其實都易搵屋租
有冇睇過呢條片? 試埋佢個house101 app囉
話唔定有多幾個樓盤可以睇下
https://www.facebook.com/hse101hk/videos/2234572119926513/ ...
我覺得我比片入面個男主角更慘, 佢都話條女會同佢一齊搵樓,
我老婆淨係識開條件, 行街經過地產鋪都唔入去問下,
都係自己搵樓... 已經down左你講個app呢兩日lunch有時間會睇下, thx

回覆 引用 TOP

間屋是你媽有名, 你老婆講得出叫你阿媽搬, 都好自私,
你過得到呢關, 都仲有排捱

回覆 引用 TOP

算樓主你仲有點人性同孝心,總之屋不是你地,就叫你老婆咪再出聲,自己盡力搬走吧。

回覆 引用 TOP

引用:

一個人搬易過兩個人搬,
而家真係想快啲 ...
單力直入,間屋冇「 我地 」名,要搬都係我地搬,唔好比機會佢再打橫黎講,要識扯開話題

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 海瀨11號 於 2019-4-15 11:05 PM 發表

邊區300尺要14k 呀?
13-14k差唔多

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]