唉!親戚一家大細來港渡假住我家

唉!親戚一家大細來港渡假住我家 E-mail 此主題給朋友

兩大兩細,外國來港住10日,廳房都塞滿晒行李什物,我因為工作返中夜班,臨天光才瞓,兩個小孩早上訓醒就嘈到拆天,都幾煩擾!

根本一開始就唔應該比人黎住

引用:
原帖由 Erikson338 於 2019-4-14 02:22 PM 發表

根本一開始就唔應該比人黎住
好多家族聲音令我冇得唔比

引用:
原帖由 copypaper 於 2019-4-14 03:02 PM 發表

咁你自己搬去酒店住

眾醉我醒會煩惱
眾醒我醉要吃虧
引用:
原帖由 1968HK 於 2019-4-14 04:28 PM 發表

咁你自己搬去酒店住
有這想法也上網揾過,但這星期復活節假期租金超貴兼未必有房

引用:
原帖由 copypaper 於 2019-4-14 04:32 PM 發表

有這想法也上網揾過,但這星期復活節假期租金超貴兼未必有房
Easter 香港酒店大把房,中產多數飛左,大陸不是假期

眾醉我醒會煩惱
眾醒我醉要吃虧

回覆 引用 TOP

租酒店住啦,香港復活節唔係旺季, 有特價房價!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 1968HK 於 2019-4-14 16:28 發表

咁你自己搬去酒店住
主人家失蹤幾天唔見人,客人會唔會好尷尬

引用:
原帖由 copypaper 於 2019-4-14 15:02 發表

你覺得家族聲音重要d,依個係你嘅選擇,咁就無得怨

引用:
原帖由 kenny1032 於 2019-4-14 05:51 PM 發表

主人家失蹤幾天唔見人,客人會唔會好尷尬
識尷尬最好啦,下次不要再來

眾醉我醒會煩惱
眾醒我醉要吃虧

回覆 引用 TOP

自己耳仔軟,有乜好講?

回覆 引用 TOP

屋企係邊個話事先?
自己無話事權就搬一搬先啦

回覆 引用 TOP

樓主咁既情況,就算住幾天酒店其實都幾金,單人房至少都七,八舊水晚喎

妈叉佢咯!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 copypaper 於 2019-4-14 01:03 PM 發表

兩大兩細,外國來港住10日,廳房都塞滿晒行李什物,我因為工作返中夜班,臨天光才瞓,兩個小孩早上訓醒就嘈到拆天,都幾煩擾!
"外國"改為"中國",而家應該去到十版。

回覆 引用 TOP

29 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。