註冊 登入

工人姐姐的問題.........電話不離手

工人姐姐的問題.........電話不離手 E-mail 此主題給朋友

前晚2點幾起身, 見到我媽一個在廁所, 入房(工人同我媽同房)同佢講.

" 你由朝到晚玩電話, 夜晚又起唔到身同我媽去廁所. 你想下如果你小朋友讀書時玩玩電話, 點讀得好書....." 好客氣, 冇F 字

我媽睡覺時間晚上九點幾, 比工人睡到第2朝7-8點, 中午1-3再休息.

佢開頭來時, 夜晚可否同家人傾, 當然冇問題. 到現在, 吸吸下塵, 都玩下, 煮飯又玩下. 
到夜晚九點幾到12點都是玩緊. 你休息時間是你, 總之起到身同我媽去廁所就得.

昨晚老婆同我講返, 佢話我話佢, 要同agent 講.

我今朝出門口, 同佢講, 我地比錢你是買你時間, 唔是比錢你text你D friend, blahblahblah. 如果你同agent講, 你比你個電話睇返D texting record...........

真係要出聲喎

回覆 引用 TOP

比時間佢改,改唔到都要搵定工人了

引用:
原帖由 michael2345 於 2019-4-12 01:38 PM 發表

前晚2點幾起身, 見到我媽一個在廁所, 入房(工人同我媽同房)同佢講.

" 你由朝到晚玩電話, 夜晚又起唔到身同我媽去廁所. 你想下如果你小朋友讀書時玩玩電話, 點讀得好書....." 好客氣, 冇F 字

我媽睡覺時間晚上九點幾, 比工人睡到第2朝7-8點, 中午1-3再休息.

佢開頭來時, 夜晚可否同家人傾, 當然冇問題. 到現在, 吸吸下塵, 都玩下, 煮飯又玩下 ...
其實無必要搞到莊閒不分,我會直接同工人講我唔畀佢咁做,之後就會書面警告
你平時有畀 WiFi 工人用?

回覆 引用 TOP

有比wifi佢用.

之前想個工人有自制就得, 越來越過份. 自找麻煩.

最攪笑, 佢覺得覆message(1,2個, 冇問題) 睇video(開到大大聲聽到)是好像工作一部份. 四十幾歲人仲咁天真?

之前有日用壓力煲煮野, 佢唔記得轉去鎖定位, D蒸氣是咁出, 唔識問, 唔知錯, 死撐, 都唔緊要, 仲攞住部電話同我講野, 我第一時間叫佢放低部電話. 

之前已經笑笑口同佢講, You're working here, not in vocation, 3次, 呢個人真是...... 

之前有晚, 佢夜晚扶我媽, 我媽"fing"開佢, 講完入返房, 關埋門啊! 當正間房是自己

我老婆係廚房開住電話聽歌, 佢有日又跟住做, 又要出聲.................

引用:
原帖由 michael2345 於 2019-4-14 10:05 AM 發表

有比wifi佢用.

最攪笑, 佢覺得覆message(1,2個, 冇問題) 睇video(開到大大聲聽到)是好像工作一部份. 四十幾歲人仲咁天真?

之前有日用壓力煲煮野, 佢唔記得轉去鎖定位, D蒸氣是咁出, 唔識問, 唔知錯, 死撐, 都唔緊要, 仲攞住部電話同我講野, 我第一時間叫佢放低部電話.&nbs ...
所以我從不給 Wi-Fi ,佢地有無限 plan ,不過限速,不會玩得爽,你畀 Wi-Fi 咪日日玩,日日睇戲
我試過畀一張送的4g 贈品卡佢用,一日玩晒 5gb.... 睇戲

回覆 引用 TOP

有樣學樣啫

引用:
原帖由 michael2345 於 2019-4-14 10:05 AM 發表

有比wifi佢用.

最攪笑, 佢覺得覆message(1,2個, 冇問題) 睇video(開到大大聲聽到)是好像工作一部份. 四十幾歲人仲咁天真?

之前有日用壓力煲煮野, 佢唔記得轉去鎖定位, D蒸氣是咁出, 唔識問, 唔知錯, 死撐, 都唔緊要, 仲攞住部電話同我講野, 我第一時間叫佢放低部電話.&nbs ...
咁你呢個工人真係唔掂啦。

仲有成日講電話,上網,會唔會好似阿男僱話外傭賣淫做副業呀?

雖然你個工人成40幾歲,但係百貨百買,年紀大就收費平,可能係覆啲客放假...37歲都有人搵

小心啲好,咪被佢傳染左病毒就唔抵啦

附件

Screenshot_20190313-205121.jpg(175.77 KB)

2019-4-14 05:01 PM

Screenshot_20190313-205139.jpg(183.13 KB)

2019-4-14 05:01 PM

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 NPGG 於 2019-4-14 04:58 PM 發表

有樣學樣啫
工人絕對唔可以竉, 錯一定要立即出聲話佢, 如果唔出聲, 個工人只會越黎越過份. 到時樓主一定後悔.

引用:
原帖由 woody666 於 2019-4-15 02:32 PM 發表

工人絕對唔可以竉, 錯一定要立即出聲話佢, 如果唔出聲, 個工人只會越黎越過份. 到時樓主一定後悔.
人打工你打工

你想你老細點對你?

其實呢, 佢比預期好. 

只是, 請佢返來是幫手睇住我媽. 中過風, 個腦突然間冇血, 佢就會跌低, 老人家骨頭脆, 唔想我媽臨老在床大小便, 有能力延遲, 就盡力啦.

所以先咁罵她, 已經同佢講, 第2日會再同佢傾. 條友走去我女人度講, 我先咁火.....

引用:
原帖由 michael2345 於 2019-4-12 01:38 PM 發表

佢開頭來時, 夜晚可否同家人傾, 當然冇問題. 到現在, 吸吸下塵, 都玩下, 煮飯又玩下 ...
樓主,你位超盡責外傭,得3個月貨仔
https://ladies.discuss.com.hk/vi ... page%3D1&page=1

回覆 引用 TOP

不能容忍

引用:
原帖由 NPGG 於 2019-4-15 02:46 PM 發表

人打工你打工

你想你老細點對你?
有賞有罰

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 dbsdbsdbs 於 2019-4-15 09:01 PM 發表

不能容忍
有道理

回覆 引用 TOP

27 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。