我係一個好重情既人,尤其係朋友,放左係個心到就真係會一心一意對佢好我year 4就grad,咁幾個月前收到Big 4既offer,咁我同我好朋友都好想入,兩個都有去interview。但最後公司揀左我,無揀佢。佢當時就好吾開心,然後係facebook到呻,佢問我收吾到收到Offer,我當時未check咁就梗係照直講未check啦跟住之後見佢係fb話自己fail左,我又吾知點開口同佢講我得左,因為大家已經講左其他事同埋好似係傷口上灑鹽咁無幾耐我就發覺我whatsapp佢一直都吾覆我,我就知佢嬲左我,我問侉佢,佢話吾明點解我吾同佢講我有Offer,我解釋俾佢聽吾係專登吾講佢聽,係所有人我都無講到,我吾係d會將自己既事周圍講既人。然後佢話好啦,可能佢諗多左我以為無野la,跟住過左幾日發現佢ig block左我,我whatsapp佢問佢依排點呀,佢已讀不回,係campus見到當陌生人我好吾開心,想挽留依段關係,就算做吾番好朋友,都想做番朋友我應該點做?人地做到咁我係咪應該放手?


引用 TOP

被引用(3)
迫科竟然有人色剩係玄耀呢樣野知你懶醒,反省下自己要humble


引用 TOP

捉佢出黎當面問清楚


引用 TOP

佢當你朋友就唔會介意,你出黎社會做嘢,更多是非


引用 TOP

伸延閱讀
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]
發新話題發佈投票




重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。


Copyright©2003- Discuss.com.hk Limited. All Rights Reserved.
版權所有,不得轉載。