終於買咗~體脂磅

終於買咗~體脂磅 E-mail 此主題給朋友

想問下大家,脂肪比例25.....屬於咩程度?

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
正常女性是20~30%, 不過下午磅和早上磅是有差異,你最好早上起床尿尿後,脱光衣服磅會準確一點

回覆 引用 TOP

淘寶?幾錢?

其實你 post 相出黎可以直接答你

引用:
原帖由 kakakak168 於 2019-4-8 03:06 PM 發表

淘寶?幾錢?
係淘寶,人民幣$79嘅係入電芯, $89嘅係用USB叉電我係買$89嘅,用Apps,接駁個磅

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 泡龍 於 2019-4-8 03:50 PM 發表

其實你 post 相出黎可以直接答你
你想我Post 咩相呢?係分析磅數同體脂嗰張相?定係我體型嘅相片?

回覆 引用 TOP

數字用黎參考吧~ 跌磅時分到係跌脂定跌肌姐

回覆 引用 TOP

我其實都有個 好唔準的(我個人認為)
PBF係gym room度25.5% 係淘寶磅19.5%
所以我淨係用黎睇磅數

補充一下
唔同牌子 都係100內

引用:
原帖由 認真嘴別打了 於 2019-4-8 04:12 PM 發表

我其實都有個 好唔準的(我個人認為)
PBF係gym room度25.5% 係淘寶磅19.5%
所以我淨係用黎睇磅數

補充一下
唔同牌子 都係100內
之前我,開一個減肥Post ...然後好多人留言,叫我買體脂磅,睇吓脂肪率係幾多😅

其實我都唔知道,睇咗脂肪係幾多,之後又應該點呢?😑

引用:
原帖由 wahing 於 2019-4-8 09:55 PM 發表

之前我,開一個減肥Post ...然後好多人留言,叫我買體脂磅,睇吓脂肪率係幾多😅

唔好只睇磅數,增加肌肉有助燃燒脂肪,同樣120磅,30%同25%體脂外型上分別可以好大,所以降體脂率比減磅數重要

引用:
原帖由 icetealady 於 2019-4-8 10:18 PM 發表

唔好只睇磅數,增加肌肉有助燃燒脂肪,同樣120磅,30%同25%體脂外型上分別可以好大,所以降體脂率比減磅數重要
哦!原來係咁,多謝回覆

引用:
原帖由 wahing 於 2019-4-8 10:19 PM 發表

哦!原來係咁,多謝回覆
之前力力都有提過,vv/飲食前後都會影響數據,最好每日固定時間上磅,得出既數據比較真實

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 wahing 於 2019-4-8 09:55 PM 發表

mon住個數。就算你開始25%出面 inbody 35%, 你自己可以track住跌咗幾多。

恕直言,你上個po張相,真係唔只25%.

再唔係,去做個inbody, 睇下同自己個磅差幾耐,心中有數。即係,如inbody show你30%, 你減到你個磅20%, 就真你25%囉

引用:
原帖由 yeeki_ab 於 2019-4-9 12:42 AM 發表

mon住個數。就算你開始25%出面 inbody 35%, 你自己可以track住跌咗幾多。

恕直言,你上個po張相,真係唔只25%.

再唔係,去做個inbody, 睇下同自己個磅差幾耐,心中有數。即係,如inbody show你30%, 你減到你個磅20%, 就真你25%囉 ...
哦....原來係咁,明白晒,唔該晒

回覆 引用 TOP

體脂磅買大牌子嘅會好啲

Some Some = Handsome
 23 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。