奶奶睇死我湊唔好個b

奶奶睇死我湊唔好個b E-mail 此主題給朋友

我奶奶不嬲都嫌我瘦猛猛,咩都搞唔掂,成日「陀手能腳」,由我陀b已經成日話我唔長肉,個b都唔方有營養得去邊啦,到阿b出咗世,又話我餵人奶唔方餵得長,畀我湊就死得啦咁話。。。而家仲話想搬嚟屋企睇住我點湊阿b,我緊係唔想啦,我都有同老公講,不過佢話奶奶係做好心幫下手,叫我唔使理佢講嘢。。。

問返奶奶有冇人奶,不如比佢餵

回覆 引用 TOP

你話唔理就唔理咩.....
如果你99真係搬埋黎同你一齊住就慘囉....
不過無人話瘦底一定無奶水 我都係偏瘦個班 
我都餵人奶餵到個仔2歲 都算係咁啦

萬萬不能

老人家有心係好事, 但跟你關係咁差, 搬入來困獸鬥, X路一條 

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 cynthin9 於 2019-4-9 10:57 AM 發表

你話唔理就唔理咩.....
如果你99真係搬埋黎同你一齊住就慘囉....
不過無人話瘦底一定無奶水 我都係偏瘦個班
我都餵人奶餵到個仔2歲 都算係咁啦
哇!佢都幾西利,餵到兩歲都叫叻,雖然我知人奶對阿b好,不過我就嚟要返翻工,自己都唔太想全人奶,不過唔知揀咩奶粉好,陣間奶奶又話我。。。

引用:
原帖由 joyeelee303 於 2019-4-8 11:47 AM 發表

我奶奶不嬲都嫌我瘦猛猛,咩都搞唔掂,成日「陀手能腳」,由我陀b已經成日話我唔長肉,個b都唔方有營養得去邊啦,到阿b出咗世,又話我餵人奶唔方餵得長,畀我湊就死得啦咁話。。。而家仲話想搬嚟屋企睇住我點湊阿b,我緊係唔想啦,我都有同老公講,不過佢話奶奶係做好心幫下手,叫我唔使理佢講嘢。。。 ...
一定要say "NO".但係用婉轉手法...eg:唔想你咁辛苦.......,想自己湊番,想多D時間親子.............當然99一定知妳籠野......如果99堅持,最後攤開黎講都係咁話......講真,分開住,過時過節見面,都會點下頭問候下,但一齊住,大部份反面收場..!!!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 joyeelee303 於 2019-4-8 11:47 AM 發表

我奶奶不嬲都嫌我瘦猛猛,咩都搞唔掂,成日「陀手能腳」,由我陀b已經成日話我唔長肉,個b都唔方有營養得去邊啦,到阿b出咗世,又話我餵人奶唔方餵得長,畀我湊就死得啦咁話。。。而家仲話想搬嚟屋企睇住我點湊阿b,我緊係唔想啦,我都有同老公講,不過佢話奶奶係做好心幫下手,叫我唔使理佢講嘢。。。 ...
佢搞咁多小動作,無非都係想幫你手湊B,重可以去埋你度住幫手添,咁好既奶奶,世間少有。

通常10個有9個奶奶 都係敬而遠之,唔想搞bb野,更不可能想新袍住!

回覆 引用 TOP

要攪清楚係真係落手落腳幫手,
定還是只有用口指指點點

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 joyeelee303 於 2019-4-10 10:42 AM 發表

哇!佢都幾西利,餵到兩歲都叫叻,雖然我知人奶對阿b好,不過我就嚟要返翻工,自己都唔太想全人奶,不過唔知揀咩奶粉好,陣間奶奶又話我。。。 ...
我自己都懶 唔係全人奶
奶粉 人奶交換咁餵
不過奶粉就要揀好少少 最好有opo配方
比較貼近母乳既 好似我比個仔飲荷x蘭
佢又唔熱氣 個仔d便便好靚 你99都無聲出啦

引用:
原帖由 cynthin9 於 2019-4-11 10:42 AM 發表

我自己都懶 唔係全人奶
奶粉 人奶交換咁餵
不過奶粉就要揀好少少 最好有opo配方
比較貼近母乳既 好似我比個仔飲荷x蘭
佢又唔熱氣 個仔d便便好靚 你99都無聲出啦 ...
我發現最近好多媽媽朋友都係飲緊哩隻, 同埋成分好似好天然, 我都諗緊幫唔幫個囡轉哩隻

回覆 引用 TOP

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。