• 瀏覽: 11,093
  • 回覆: 89
引用:
原帖由 Kri_Lau 於 2019-4-17 05:06 PM 發表

仔仔都有一歲多,咁係唔係都係比七星茶佢飲下會好訓D架?
我見衍X都有幾隻七星茶,佢地有咩分別?
咁你仔仔都有一歲, 可以試下買至尊精裝七星茶, 呢隻有中成藥註冊, 功效會比較明顯.
平時你都可以比精裝七星茶佢飲下, 當涼茶飲下清熱解毒消滯.

引用:
原帖由 Kri_Lau 於 2019-4-2 06:07 PM 發表

最近阿仔訓得唔好,依掛半夜三更就會扎醒就係咁喊,但又唔係肚餓。
朋友叫我可以煲啲七星茶比BB飲下清熱消滯,等佢可以好訓D。
有啲又話可以煲D薏米水開奶或比佢飲,咁應該比咩BB飲好? ...
我會比七星茶, 我BB有時都訓得唔好, 都會開D七星茶比佢飲.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Kri_Lau 於 2019-4-17 05:06 PM 發表

仔仔都有一歲多,咁係唔係都係比七星茶佢飲下會好訓D架?
我見衍X都有幾隻七星茶,佢地有咩分別?
我之前都唔識分, 如果細B就買普通紙盒精裝個隻開奶茶同七星茶就得.
佢至尊個隻係中成藥註冊, 岩一歲或以上既BB飲.
我平時多數會買普通精裝七星茶同雙料開奶茶比BB飲.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 winniebaby917 於 2019-5-7 02:16 AM 發表

咁你仔仔都有一歲, 可以試下買至尊精裝七星茶, 呢隻有中成藥註冊, 功效會比較明顯.
平時你都可以比精裝七星茶佢飲下, 當涼茶飲下清熱解毒消滯. ...
佢精裝七星茶係唔係會比較溫和?
定係我應該買呢隻精裝試飲下先?

引用:
原帖由 Kri_Lau 於 2019-5-8 01:57 PM 發表

我覺得都OK, 我家姐個BB都已經大個成三歲, 佢都係買精裝七星茶比佢經常飲.
至尊個隻有藥性, 功效會比較強, 一歲以上就可以飲.

提示: 違規內容已被屏蔽

引用:
原帖由 Kri_Lau 於 2019-5-8 01:57 PM 發表

如果你BB未試過既話, 你咪先買衍X個隻精裝七星茶比佢飲下先.

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 lovewai1314 於 2019-5-9 04:02 PM 發表

我覺得都OK, 我家姐個BB都已經大個成三歲, 佢都係買精裝七星茶比佢經常飲.
至尊個隻有藥性, 功效會比較強, 一歲以上就可以飲.
Thx!
咁我試下買衍X隻精裝七星茶比我仔仔飲下先,佢呢排都係一晚醒幾次。

引用:
原帖由 shing2k 於 2019-5-16 06:02 PM 發表

如果你BB未試過既話, 你咪先買衍X個隻精裝七星茶比佢飲下先.
謝謝你意見~

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Kri_Lau 於 2019-4-2 06:07 PM 發表

最近阿仔訓得唔好,依掛半夜三更就會扎醒就係咁喊,但又唔係肚餓。
有啲又話可以煲D薏米水開奶或比佢飲,咁應該比咩BB飲好? ...
人地話七星茶你又話七星茶箱。
你個 bb 點解會咁,你連個原因都未知就亂搞。
等於你屋企水喉漏水,人地叫你換左架電視機就應該得
真係搞

回覆 引用 TOP

引用:

買盒七星茶沖黎飲好方便, 我買開衍X, 覺得效果好D.
呢排天氣咁熱, 你有時間都可以煲D冬瓜薏米水, 大人小朋友都岩飲, 消暑清熱.

引用:
原帖由 紫色羊羊 於 2019-4-15 07:55 PM 發表

3-4個月大就可以比七星茶/開奶茶? 咁細個就可以比?
唔係有中成藥成份? 好似開奶茶同七星茶都要中成藥註冊.
一般都會6個月大先比七星茶/開奶茶, 有中成藥註冊個隻都一歲以上.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Kri_Lau 於 2019-5-17 06:02 PM 發表

Thx!
咁我試下買衍X隻精裝七星茶比我仔仔飲下先,佢呢排都係一晚醒幾次。
而家你仔仔飲完七星茶會唔會好訓D?  
如果仲係經常扎醒訓唔好, 可能要留意佢日頭係唔係玩太癲/成日出街.
同埋而家天氣咁熱, BB覺得熱都會訓得唔好, 你留意一下.

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]