• 瀏覽: 26,128
  • 回覆: 109
今日去醫院產檢回來,醫院俾左份表填寫,內容是生產過程資料.我睇完之後同老公講,生仔真咁痛,咁恐怖架.老公一句回應:你都預左啦!聽完個心灰晒😔一句鼓勵說話都無

熱賣及精選
妳吾生BB,小心第日老公搵第2個同佢生!

佢咁講野冇理妳感受,唔應該生,到時生阻乜都係妳做晒,餵奶,換片,BB喊又要你抱,妳老公實講生仔妳預咗要做晒

引用:
原帖由 崖上野生的回覆 於 2019-3-20 09:24 PM 發表

今日去醫院產檢回來,醫院俾左份表填寫,內容是生產過程資料.我睇完之後同老公講,生仔真咁痛,咁恐怖架.老公一句回應:你都預左啦!聽完個心灰晒😔一句鼓勵說話都無 ...
生完之後,同佢講:好在五似你,似笫二個啫,你刀預左啦

引用:
原帖由 崖上野生的回覆 於 2019-3-20 09:24 PM 發表

今日去醫院產檢回來,醫院俾左份表填寫,內容是生產過程資料.我睇完之後同老公講,生仔真咁痛,咁恐怖架.老公一句回應:你都預左啦!聽完個心灰晒😔一句鼓勵說話都無 ...
你老母都係咁生你

叫佢比十萬蚊開刀囉

回覆 引用 TOP

其實...生仔痛呢樣野男人永遠都俾唔到支持你。嗰d痛你要自己承受就好似生老病死咁,永遠都係你自己去面對。
但係你必需要得到既支持係,生之前有d野要預先安排好,你就會無咁慘。
例如,去私家生(順產可以打無痛(即刻有而唔係等吓先,選醫生接生,你下面嗰刀縫針都靚d,埋口快d)作動可以入去訓係度等生。又或者開刀(我唔建議開刀因為要係身上開個窿,復原都好痛。)產檢一個月一次,每次都睇到bb.
之後,請陪月啦,你老公要真心幫手湊啦。之後教育理念唔好有太大分岐啦⋯⋯你真正需要恐懼既係你以後點樣俾個b有快樂既童年之餘,而你老公會俾無限支持你。

引用:
原帖由 風流盲俠花滿樓 於 2019-3-21 12:49 AM 發表

你老母都係咁生你
唔通你老母唔係咁生你?

回覆 引用 TOP

你應該同佢講,未生已經咁。。。咁點會想佢做爹哋

27.

回覆 引用 TOP

又真係預左, 有哂心理準備先生架啦!

我是C妹

回覆 引用 TOP

落咗佢,離婚,另找一個

係咪你老公未想要,但你想生呀?

回覆 引用 TOP

引用:

你老公不解溫柔,你又過度感性。試下同老公講累了,想要點口頭鼓勵。

回覆 引用 TOP

咁講嘢,好唔體諒🤨

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]