註冊 登入

太早的姊弟戀真的沒有問題?

太早的姊弟戀真的沒有問題? E-mail 此主題給朋友

本人20歲,同一個26歲嘅姐姐維持住曖昧關係,但直到佢表白嗰刻我開始意識到唔妥,理想同現實根本就兩樣嘢,有情唔係飲水飽,我遲啲仲要讀返書,係讀職專,至少都要七年時間,我先至有能力去負擔一個家庭,但佢呢個年齡係要結婚,我問過唔通要你等我七年,到時你已經就快40歲,你真的可以等到嗎?
佢回答我冇所謂,嗰下我真係唔知應該點做,其實我就唔想咁快結婚住,我人生才剛剛開始,一旦結左婚我就一定要對女朋友負責,有好多嘅機會我就冇得唔放棄,當我講左之後佢已經嬲左我,話我已經唔愛佢,到底我地散係咪正確嘅決定,我只係怕大家成為對方人生的絆腳石
    我地仲book左下個月去旅行,而加搞成甘都唔知點好

熱賣及精選
引用:
原帖由 韓風粉紅的羊羊 於 2019-3-16 03:17 AM 發表

本人20歲,同一個26歲嘅姐姐維持住曖昧關係,但直到佢表白嗰刻我開始意識到唔妥,理想同現實根本就兩樣嘢,有情唔係飲水飽,我遲啲仲要讀返書,係讀職專,至少都要七年時間,我先至有能力去負擔一個家庭,但佢呢個年齡係要結婚,我問過唔通要你等我七年,到時你已經就快40歲,你真的可以等到嗎?
佢回答我冇所謂,嗰下我真係唔知應該點做,其實我就唔想咁快結婚住,我人生才剛剛開始,一旦結左婚我就一定要對女朋友負責,有 ...
分手,因為你唔愛佢。

引用:
原帖由 普夫 於 2019-3-16 03:38 AM 發表

分手,因為你唔愛佢。
點解咁講??

引用:
原帖由 韓風粉紅的羊羊 於 2019-3-16 03:39 AM 發表

點解咁講??
第一,佢表白 你已經覺得唔妥。
第二,你覺得起碼七年後先有能力承擔家庭,佢肯等,你唔係開心反應。
第三,最尾四嗰兩句。(到底係咪散正確決定.....絆石)

叫佢一齊供你讀書

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 韓風粉紅的羊羊 於 2019-3-16 03:17 AM 發表

佢回答我冇所謂,嗰下我真係唔知應該點做,其實我就唔想咁快結婚住,我人生才剛剛開始,一旦結左婚我就一定要對女朋友負責,有 ...
唸多左喇

回覆 引用 TOP

喂,大哥,細佬我結咗婚先讀書又得嘅?,中途老婆仲生咗個女,到個女三歲左右我先畢業、衣加我上到工程師職位了。
吾係你自己吾得,你係揾人揾借口撇人地啫。

引用:

放生佢啦 女人青春有限

回覆 引用 TOP

得廿歲講咁多廢話
其實都係玩玩下姐,如果鍾意一個人唔會講咁多藉口
講咁多咁打定個底,不如直接放生對方
女人唔等得耐

好心你一早放開佢啦⋯⋯

引用:
原帖由 一嗚 於 2019-3-16 04:05 AM 發表

喂,大哥,細佬我結咗婚先讀書又得嘅?,中途老婆仲生咗個女,到個女三歲左右我先畢業、衣加我上到工程師職位了。
吾係你自己吾得,你係揾人揾借口撇人地啫。 ...
趙完鬆

回覆 引用 TOP

算數啦,你呢d裙腳仔返去問呀媽意見啦

回覆 引用 TOP

引用:

卜咗先算!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 韓風粉紅的羊羊 於 2019-3-16 03:39 AM 發表

點解咁講??
20歲仔就係20歲仔…

一睇就明係你唔想同佢過人世,你覺得佢會阻住你,你只係享受曖昧既感覺

愛?你識條毛

回覆 引用 TOP

我代替你去旅行

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。