註冊 登入

已婚男的真誠告解

已婚男的真誠告解 E-mail 此主題給朋友

我已婚多年,無子女。

一直以來,我都認定老婆係唯一會令我動心的人,我地一直都幸福快樂,係人人心目中的模範夫妻。

兩年前轉左新工,遇到個女同事,第一眼覺得係ok既,斯斯文文咁,但之後無乜留意佢,但其實我地工作上好少接觸,我亦好少走去撩佢講野。而同事們好八卦其他人的婚姻狀況,個個一早都知我結左婚。

到幾個月之後,我地有左一d共同話題,傾下傾下就發覺自己感覺有微妙既變化。自己平時好多野講,成日撩女同事吹水,但一同佢講野就慢慢變到好緊張,個腦會實晒。收左工又會不期然咁諗起佢,於是開始有WhatsApp下,不過都係一句起兩句止,講d正常野。

但係傾下傾下,就越來越覺得自己唔妥,會無時無刻諗住佢做緊乜,返工見唔到佢又會八下佢去左邊。呢種感覺係我從未遇過的。

有一日,突然失左控,send左一句關心佢既說話,類似「出面打風,你返到屋企未」既野。一send之後就好後悔,呢句太唐突,我平時係唔會講呢d野。我諗佢都feel到有古怪,於是拘謹左,大家少左野講。之後我一見到佢就變得好驚好心虛,唔敢望佢,驚佢覺得我係果d渣男(可能已經算係)。我好想扮無野,但感情事唔係咁易扮,其他人睇唔出,但我諗佢係睇得出,搞到我成日有意無意想避開佢。

我之前一直唔明點解d人結左婚仲要搞呢d野,甚至會好鄙視佢地,但係點知有朝一日自己會變成一個自己鄙視既人。而家成日訓唔著,食慾太減,瘦左幾磅。有時坐係度仲會無端端想喊,其實又有幾多人真係明白。

因為唔可以同其他人講,唯有係度講出來呻下。不喜請大力插。

補充:
====
多謝大家回覆,更感謝有同路人PM,不過呢單野應該好快完結。

我呢排都無乜點對佢講野,而且個女同事可能快辭職,話出左雙糧已經想走。咁arm佢又快生日,到時祝佢生日快樂,為呢個小漣漪畫上句號。

熱賣及精選
你信唔信命?有人會成世都遇唔到桃花。有人會間中遇下。。。我幾年前算命。居然算到我幾時有外越。。其實當時已經有了。。。又算到我幾時會停。。。。。我想講。其實有種愛。無你想得咁堅。好快會過。。像算命講既。過哩個流年就要等到六十歲先再有。。

男人就瀟灑D啦 

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 香港加加速弟弟 於 2019-3-15 12:57 AM 發表

我已婚多年,無子女。

一直以來,我都認定老婆係唯一會令我動心的人,我地一直都幸福快樂,係人人心目中的模範夫妻。

兩年前轉左新工,遇到個女同事,第一眼覺得係ok既,斯斯文文咁,但之後無乜留意佢,但其實我地工作上好少接觸,我亦好少走去撩佢講野。而同事們好八卦其他人的婚姻狀況,個個一早都知我結左婚。

到幾個月之後,我地有左一d共同話題,傾下傾下就發覺自己感覺有微妙既變化。自己平時好多野講,成日撩女 ...
喊喊喊,喊乜Q丫,鄙視你呢d渣男

引用:
原帖由 香港加加速弟弟 於 2019-3-15 12:57 AM 發表

我已婚多年,無子女。

到幾個月之後,我地有左一d共同話題,傾下傾下就發覺自己感覺有微妙既變化。自己平時好多野講,成日撩女 ...
七年之癢,婚外情就喺咁樣不知不覺間培育出嚟。

回覆 引用 TOP

離職

回覆 引用 TOP

你以前鄙視婚後9394嘅人,依加改為你自己代入左(精神上出軌)。不過世事就係咁諷刺!
你喊,因為佢避你?
如果你仲珍惜老婆,辭職或調部門(總之離佢越遠越好),然後del曬同佢可以聯絡嘅嘢!
相信三個月內忘記左佢!
(因為我係過來人)

引用:
原帖由 魚仔曲其 於 2019-3-15 01:10 AM 發表

你信唔信命?有人會成世都遇唔到桃花。有人會間中遇下。。。我幾年前算命。居然算到我幾時有外越。。其實當時已經有了。。。又算到我幾時會停。。。。。我想講。其實有種愛。無你想得咁堅。好快會過。。像算命講既。過哩個流年就要等到六十歲先再有。。 ...
我聽過算命師說,有,其實可以避,不一定要接受。
桃花只是一種好淺的緣份,接受是自己選擇的。
有些人有第三者,會有惡運,有個人應左,整個人生変差哂。
有個忍在大半世人,因師父說出軌必有血光,他忍住就平平穩穩,無風無浪。
而呢個師父以前係幫名人睇

引用:
原帖由 大囡仔 於 2019-3-15 02:52 AM 發表

我聽過算命師說,有,其實可以避,不一定要接受。
桃花只是一種好淺的緣份,接受是自己選擇的。
有些人有第三者,會有惡運,有個人應左,整個人生変差哂。
有個忍在大半世人,因師父說出軌必有血光,他忍住就平平穩穩,無風無浪。 ...
乜咁夜都唔訓啊。。。我就特別點。算命佬話我。越多女人越旺。事實都系。我識佢後。剛剛轉運。。桃花系可以避。但有部分難避點。如果我五克制。一百個桃花都有。不過依家中年。個心同行動。都好似突然靜曬。。又剛好中曬算命佬講。我過流年會靜一輪。到第二個流年又有。。

回覆 引用 TOP

女人直覺好準,
俾你太太feel到ge話,
你妻離子散就真係有得你喊!

回覆 引用 TOP

就算結左婚後桃花運一生人點都會遇上,就好睇你自己點選擇了,引誘來到了就係婚姻的考驗,認清現實呀!家和萬事興呀老友!

回覆 引用 TOP

証明你份工太安穩,太得閒

回覆 引用 TOP

引用:

我已婚多年,無子女。

有冇用套先?

回覆 引用 TOP

好快過眼雲煙

回覆 引用 TOP

引用:

我已婚多年,無子女。

愛情是沒有對與錯的。鐘意佢不是一種罪,因為老納正是過來人

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。