註冊 登入

[護膚] 一人一個咩膚質都岩既美白淡斑方法!

一人一個咩膚質都岩既美白淡斑方法! E-mail 此主題給朋友

想交流下你地平時係點美白淡斑
因為試過搽美白野搽到敏感
想睇下有無咩方法係咩膚質都岩洗

熱賣及精選
我自己平時會食葡萄籽,聽講對美白都有用!!
不過淡斑就暫時未見到效果啦

Laser 快靚正

引用:
原帖由 iamandy117 於 2019-3-14 05:50 PM 發表

可能食落肚既野想係塊面度出現效果要多D時間掛

回覆 引用 TOP

搽野會敏感證明成分太刺激唔岩你wo,
我都係搽野不過就用敏感人士都搽得個d
開頭成日有錯覺以為天然野效果應該唔夠好,試完個幾月之後發現真係色tone靚左好多!細斑斑都有淡到!

引用:
原帖由 heilykan 於 2019-3-15 09:27 AM 發表

Laser 快靚正
laser得但可惜敏感唔太做得><

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 clare311 於 2019-3-15 04:06 PM 發表

開頭成日有錯覺以為天然野效果應該唔夠好,試完個幾月之後發現真係色tone靚左好多!細斑斑都有淡到! ...
所以話唔係一定覺得嗱先有效果,另外搽咩護膚都好,出門一定要做好防曬,唔係呢頭好番個頭又生!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 iamandy117 於 2019-3-14 05:50 PM 發表

唔知食提子一唔一樣呢

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 sasac1 於 2019-3-14 12:23 PM 發表

想交流下你地平時係點美白淡斑
因為試過搽美白野搽到敏感
想睇下有無咩方法係咩膚質都岩洗
防曬係美白的基礎,最好加埋抗氧化,攪到曬黑、出斑之後先來解決就無咁容易
美白成份多數要用助滲透劑幫助滲入皮膚,所以對某些人來講可能太刺激

回覆 引用 TOP

預防都好重要嫁,不過見過有人20就開始有班出年少通常都唔太知點護理皮膚

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 clare311 於 2019-3-15 04:06 PM 發表

開頭成日有錯覺以為天然野效果應該唔夠好,試完個幾月之後發現真係色tone靚左好多!細斑斑都有淡到! ...
可以又溫和又美白到嫁咩?未聽過…可唔可以問下你用邊隻,thanks!

我都想知,kiehls隻美白正常皮膚用到都ok,但一敏感就用唔到,刺痛

引用:
原帖由 sasac1 於 2019-3-19 11:45 AM 發表

可以又溫和又美白到嫁咩?未聽過…可唔可以問下你用邊隻,thanks!
有呀,好多天然成份對美白同去黑色素都work ga,你上網search下就知~
我係用caudalie,佢隻提子既美白唔錯,我妹敏感都照用到

引用:
原帖由 lingman898 於 2019-3-19 11:59 AM 發表

我都想知,kiehls隻美白正常皮膚用到都ok,但一敏感就用唔到,刺痛
我之前都有試過咁,所以都係用番上面講果d天然野,平時唔洗搽太多野,起碼對皮膚負擔無咁大先ah

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 clare311 於 2019-3-19 01:17 PM 發表

有呀,好多天然成份對美白同去黑色素都work ga,你上網search下就知~
我係用caudalie,佢隻提子既美白唔錯,我妹敏感都照用到
thank you,我search左啦,原來公司附近有,咁我得閒去試上手

回覆 引用 TOP

18 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。