• 瀏覽: 5,741
  • 回覆: 27
$5000,ot$200/日

回覆 引用 TOP

合約4410,我畀4500
OT半日120(一般係四點前回來幫手),全日220-240

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 海邊笨拙的飛滋 於 2019-3-13 09:11 PM 發表

想知樓主點解會畀高咁多

引用:
原帖由 海邊笨拙的飛滋 於 2019-3-13 09:11 PM 發表

$5000比$4410多左好多??
$200一日OT多左好多??

有人連外傭每年跟通漲調整,都要出帖同人講,加概幅度,男人老狗真係.....

俾少過最低工資就話要解釋遮,自己喜歡個外傭,俾多少少,都要解釋??

當然,樓主咁出帖,都係想睇其他人俾開幾多,自己係唔係太重手。

引用:
原帖由 NeverGiveUp369 於 2019-3-18 09:19 PM 發表

有人連外傭每年跟通漲調整,都要出帖同人講,加概幅度,男人老狗真係.....

俾少過最低工資就話要解釋遮,自己喜歡個外傭,俾多少少,都要解釋??

當然,樓主咁出帖,都係想睇其他人俾開幾多,自己係唔係太重手。 ...
樓主五千都未及你,搵三萬幾咁高人工,比家中個外傭6500,慚愧!

引用:
原帖由 montejo 於 2019-3-18 09:46 PM 發表

樓主五千都未及你,搵三萬幾咁高人工,比家中個外傭6500,慚愧!
你當然要慚愧啦,但對象係你老婆,唔好再沉迷食外傭啦,返屋企食飯。

引用:
原帖由 NeverGiveUp369 於 2019-3-18 10:23 PM 發表

你當然要慚愧啦,但對象係你老婆,唔好再沉迷食外傭啦,返屋企食飯。
真係好想知,你兩公婆搵三萬幾咁勁,但你就畀多二千個外傭,你老婆知唔知架?

引用:
原帖由 montejo 於 2019-3-18 10:24 PM 發表

真係好想知,你兩公婆搵三萬幾咁勁,但你就畀多二千個外傭,你老婆知唔知架?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 NeverGiveUp369 於 2019-3-18 09:19 PM 發表

當然,樓主咁出帖,都係想睇其他人俾開幾多,自己係唔係太重手。 ...
純想知大家點出幾多糧比工人,自覺不多。想知大家出幾多,點解我一定係男人先?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 montejo 於 2019-3-18 10:24 PM 發表

你唔用CON,有冇唸過老婆?

附件

Screenshot_20190313-204953.jpg(243.38 KB)

2019-3-18 10:48 PM

引用:
原帖由 montejo 於 2019-3-18 02:14 PM 發表

想知樓主點解會畀高咁多
其實都吾係比高好多...... 見工人盡責守時,比多dd當鼓厲,都無人地比多$2500 咁豪

引用:
原帖由 海邊笨拙的飛滋 於 2019-3-18 10:50 PM 發表

其實都吾係比高好多...... 見工人盡責守時,比多dd當鼓厲,都無人地比多$2500 咁豪
你不如上去半山問下啲菲傭搵幾錢一個月?

我地普通打工仔,手停口停,點似Mon先生,交稅都廿幾萬,$6500係啲交廿幾萬稅概有錢人玩啲打工仔講,我連你俾概人工都覺得你好有錢啦,可以係度講出嚟

引用:
原帖由 NeverGiveUp369 於 2019-3-18 11:21 PM 發表 

你不如上去半山問下啲菲傭搵幾錢一個月?

我地普通打工仔,手停口停,點似Mon先生,交稅都廿幾萬,$6500係啲交廿幾萬稅概有錢人玩啲打工仔講,我連你俾概人工都覺得你好有錢啦,可以係度講出嚟 ...
咁善忘呀!!!

https://www.discuss.com.hk/viewt ... amp;utm_source=copy

開心嘛?日日返工有外藉上司,感覺良好嗎?

引用:
原帖由 NeverGiveUp369 於 2019-3-18 10:48 PM 發表

你唔用CON,有冇唸過老婆?
好心你男人老狗就咪成日鬼鬼祟祟 cap 埋啲外傭賣淫開價圖啦!

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]