註冊 登入

[其他] 為何有些女人去到中年仍單身?

為何有些女人去到中年仍單身? E-mail 此主題給朋友

之前我聽有個女仔講,自從32歲去完工作假期後,開始做跑數工作,佢話供養父母和妹妹壓力好大,成為家庭經濟支柱,加上她自己搬出來自己租樓住,自己私人時間吾多,因為每星期日夜見客,無時間約太多朋友,她寧願將時間放在多時陪屋企人和教會身上,這樣是否好難識對象?

熱賣及精選
起碼教會都返下同見客,佢唔挑剔應該易有既,到中年都單身多數要求多多。

回覆 引用 TOP

低質嘅愛情不如高質嘅單身。如果因爲到左中年就要降低自己的要求去屈就一段感情,咁不如一個人過。

加上她是基督徒 會比較難找

引用:
原帖由 騎著蝸牛去旅行 於 2019-3-13 08:56 PM 發表

低質嘅愛情不如高質嘅單身。如果因爲到左中年就要降低自己的要求去屈就一段感情,咁不如一個人過。
中肯 而且而家d 人當婚姻係一場合法性交咁 隨意離婚既多的是

引用:
原帖由 hihi~~ 於 2019-3-13 09:55 PM 發表

中肯 而且而家d 人當婚姻係一場合法性交咁 隨意離婚既多的是
愛情與麵包
睇你點揀啫

每個男人都有 說不出的心碎
引用:
原帖由 AirHunter2018 於 2019-3-13 07:12 PM 發表

之前我聽有個女仔講,自從32歲去完工作假期後,開始做跑數工作,佢話供養父母和妹妹壓力好大,成為家庭經濟支柱,加上她自己搬出來自己租樓住,自己私人時間吾多,因為每星期日夜見客,無時間約太多朋友,她寧願將時間放在多時陪屋企人和教會身上,這樣是否好難識對象? ...

熄燈,鎖門,爆大鑊

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 AirHunter2018 於 2019-3-13 09:02 PM 發表

基督徒都可以好大分別,有人覺得信仰大過一切,有人將信仰排到好後。

回覆 引用 TOP

其實你話佢成日見客返教會
理論上會接觸好多人 吾糸果d宅女
環境上她可以 反而心態上她可能會改善下
中年單身的女人 多是外表有問題or要求多多
教徒果d保守hi就更加自掘墳墓
佢只改善佢的心態 就會發覺全世界都不同了

回覆 引用 TOP

佢情況都覆雜吓 佢一年佣金有50-60萬
要交自己住租15000 要供養父母約2萬包括交公屋租 還要供養妹妹約1萬 可能剩低自己約一萬

回覆 引用 TOP

每個人都有唔同想法同際遇
你唔好覺得有啲人同你行嘅路唔一樣就代表唔好

回覆 引用 TOP

拍拖拍到煩咪單身囉

回覆 引用 TOP

中女單身好多

回覆 引用 TOP

其實有心既話咪真係咁難搵, 我朋友OVER 30 , 單身幾年之後心如止水,我覺得佢諗男人諗到個個都好無用, 一係話D 男人外表唔得

引用:
原帖由 AirHunter2018 於 2019-3-13 09:02 PM 發表

點解基督徒會難搵呢?

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。