註冊 登入

麻煩大家幫手睇睇呢幾粒石

麻煩大家幫手睇睇呢幾粒石 E-mail 此主題給朋友

6312217442 $39500 
6315609991 $39800 
7318338241 $41800
3315720705 $44300
請問呢幾粒石可以嗎?

附件

D869EE4C-B1F5-434A-A8E9-CBE3732EB53E.png(238.18 KB)

2019-3-11 04:15 PM

155BA7CA-53C2-49EE-91BC-1312F9B1D567.png(270.88 KB)

5CCBE358-8AB2-4164-A55C-E29E3C350B25.png(254.22 KB)

A034BD08-3C16-4534-B279-1E48B0AA5D60.png(275.63 KB)

熱賣及精選
引用:
原帖由 q62101300 於 2019-3-11 04:15 PM 發表

請問呢幾粒石可以嗎?
你太多綜合說啦,1卡拉真係咁重要咩?淨度都好重要囉,全部都是將貨就價的劣質1卡拉,一係就比例嚴重有問題,一係大裂,一係污糟邋遢,通通都有損鑽石的閃爍度,你最好睇實物閃唔閃囉。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 q62101300 於 2019-3-11 04:15 PM 發表

請問呢幾粒石可以嗎?
3粒車工差,車工最正常是粒E-I1 約33k

回覆 引用 TOP

以40k左右,
4粒色重要性比較反而其次,
我会睇是否eye clean。

第一粒G si2比較平均。
起碼eye.clean.

第三粒E i1- 要睇🔥同内cloud/白花位会否影响🔥。

第二/四應該比較多黑,白花,
我不会揀。

以現貨為準。

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。