• 瀏覽: 15,786
  • 回覆: 158
  • 追帖: 14
18歲果年只顧靚唔顧質素 見朋友係大陸打得靚就跟住一齊返去打,點知呢幾年無消過,鼻一直都硬,下巴又紅又痕又甩皮,好氣餒 好無助,係香港搵左好多專科睇仁X整容外科每次落樓照一照x光資詢都成萬蚊埋單,可能香港仲未有呢類既case,所以其實好多都係叫你打溶解針或刮除手術,溶解針我試過 因為我打既唔係真正既透明質酸 所以根本冇辦法可以溶解到,我朋友有同我一樣既情況 所以佢去左大陸既大醫院做刮取異物手術成條疤痕係到⋯變左真正永久受損,因為見到佢咁 原本我心絲絲想又再次返大陸刮除都打消左呢個念頭 以後唔會再敢相信大陸。
決心搵呢方面既資料已經困擾左我一年幾,所以我上網搵 一直搵都搵唔到。
原本我打定輸數 好想放棄 有一晚我係香討呢到打左一大篇野講左自己既心路歷程出黎,點知有個絲打佢同我一樣,佢已取出,我地交換左微信傾,佢話佢唔係用刮係用一個專門吸取透明質酸既儀器黎整出黎 佢傷口只係一個針窿咁細,我就去左佢介紹果個醫生到整
呢個醫生係專門修復打左劣質同奧美丁既澳門專科醫生。佢有問我想睡眠麻醉定局部 如果睡眠麻醉要去私家醫院 局部就去佢果間診所就得 因為係小手術所以我簡左局麻,去到果日 佢幫我用一個類似有咗BB照超聲波縮細既儀器去碌我塊面一路碌一我一路望住個mon佢話比我知果d奧美丁係咩位置,同埋講解部儀器俾我聽係用微創技術果部機係一枝針窿咁細就可以令到我之前打嘅奧美丁拎返晒出嚟,我第一次係做左個鼻先 因為我好驚 我唔敢一次過整哂,我係用局醉,成個手術過程唔痛 因為打左麻醉,整完之後個傷口比預期中仲要細 只係一個小小嘅針窿 所以當日只係需要貼一塊小紗布 同埋鼻牽連埋眼嗰啲範圍 所以眼皮都會有小小腫腫地 隔左1個月我再整埋個下巴,原本我以為個鼻會危險過下巴 點知醫生問我係咪打左溶解針 佢話如果係假嘅打溶解針只會令劣質嘅玻尿酸流去第2到,所以我下巴生左好多肉芽好大範圍所以導致我又紅又痕又甩皮 今次都係一樣不過個傷口就比上次整鼻大小小 好似一粒細倉仔既大細咁。但係終於都放下心頭大石因為一摸落去就已經係全部都係我自己既鼻骨黎,下巴間唔中有時都會紅 但已經無以前咁又痕又甩皮 我問醫生點解會咁 明明裡面摸落去無哂但間唔中都會紅 醫生話因爲奧美丁長期係我身體裡面搞到我d皮膚都會差 宜家整走左佢但皮膚要一段時間去慢慢修復好、 到左今日已經3個月 已經完全修復好 我好開心⋯宜家既我好似終於放下心頭大石 雖然始終回復唔到當初由零開始既樣貌 因為醫生講始終裡面既物料填充得太奈,所以要之後自己做多d拉提 但起碼摸落去係骨黎同埋唔會再擔心d唔好既野令係身體裡面先。
所以大家真係要小心唔好為咗貪平而愛靚唔愛命!因為上次好唔開心開post問 有好多人原來同我一樣 叫我如果搵到好既醫生叫我一定要分享個過程出黎,所以我都希望你地可以早日走出困擾 唔好放棄。

熱賣及精選
你係咪講緊澳門既醫生?

引用:
原帖由 tsztsz6091 於 2019-3-11 05:21 AM 發表

你係咪講緊澳門既醫生?
係啊

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 一個平凡的女生 於 2019-3-11 03:33 AM 發表

18歲果年只顧靚唔顧質素 見朋友係大陸打得靚就跟住一齊返去打,點知呢幾年無消過,鼻一直都硬,下巴又紅又痕又甩皮,好氣餒 好無助,係香港搵左好多專科睇仁X整容外科每次落樓照一照x光資詢都成萬蚊埋單,可能香港仲未有呢類既case,所以其實好多都係叫你打溶解針或刮除手術,溶解針我試過 因為我打既唔係真正既透明質酸 所以根本冇辦法可以溶解到,我朋友有同我一樣既情況 所以佢去左大陸既大醫院做刮取異物手術成條 ...
邊間,我想去拿出來,好似越來越大,吾知邊間好!

引用:
原帖由 井底黃色樓奴 於 2019-3-23 06:35 PM 發表

邊間,我想去拿出來,好似越來越大,吾知邊間好!
Pm你

[quote]原帖由 一個平凡的女生 於 2019-3-23 07:06 PM 發表

Pm你 [/qu~~

回覆 引用 TOP

我都整左,7月
都係呢個醫生呀

引用:
原帖由 kellybibi~ 於 2019-3-23 07:14 PM 發表

我都整左,7月
都係呢個醫生呀
真的嗎

引用:
原帖由 井底黃色樓奴 於 2019-3-23 07:32 PM 發表

真的嗎
係呀....我係鼻
一PART

引用:
原帖由 kellybibi~ 於 2019-3-24 12:35 AM 發表

係呀....我係鼻
一PART
做完效果點!?好嗎

引用:
原帖由 井底黃色樓奴 於 2019-3-24 12:35 AM 發表

做完效果點!?好嗎
唔會有壓鼻感覺
以前未整成日好似有舊野壓落黎
我整完當日腫,第二日散左八成
好快好番.....

[quote]原帖由 kellybibi~ 於 2019-3-24 12:36 AM 發表

唔會有壓鼻感覺
好快好番..... [/quot~~

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kellybibi~ 於 2019-3-24 12:36 AM 發表

唔會有壓鼻感覺
好快好番.....
我都係 傷口好細 幾日就好返
我宜家摸落去已經係自己既鼻骨

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 一個平凡的女生 於 2019-3-11 03:33 AM 發表

18歲果年只顧靚唔顧質素 見朋友係大陸打得靚就跟住一齊返去打,點知呢幾年無消過,鼻一直都硬,下巴又紅又痕又甩皮,好氣餒 好無助,係香港搵左好多專科睇仁X整容外科每次落樓照一照x光資詢都成萬蚊埋單,可能香港仲未有呢類既case,所以其實好多都係叫你打溶解針或刮除手術,溶解針我試過 因為我打既唔係真正既透明質酸 所以根本冇辦法可以溶解到,我朋友有同我一樣既情況 所以佢去左大陸既大醫院做刮取異物手術成條 ...
我7 月尾整 好彩我剩係個鼻 我係2010 年大陸打既 一路都無痛 但有壓鼻感覺 以前無知 唔識原來短期唔吸收 基本都係paag。不過打所謂既透明質酸 撐到我個鼻有條怪怪既壓痕 就算拎番出黎都仲係到 真係破相 直到最近立心去搵資料 越睇越驚 而且香港好少資料 我都係好彩 見到舊貼 搵左個sis 佢好好介紹比我 我就即刻去澳門做。我其實當時做完都有開貼講 千其唔好亂打野 希望有番大陸打過針 而咁多年都仲無吸收既sis 盡快取出

引用:
原帖由 kellybibi~ 於 2019-3-24 01:36 AM 發表

我7 月尾整 好彩我剩係個鼻 我係2010 年大陸打既 一路都無痛 但有壓鼻感覺 以前無知 唔識原來短期唔吸收 基本都係paag。不過打所謂既透明質酸 撐到我個鼻有條怪怪既壓痕 就算拎番出黎都仲係到 真係破相 直到最近立心去搵資料 越睇越驚 而且香港好少資料 我都係好彩 見到舊貼 搵左個sis 佢好好介紹比我 我就即刻去澳門做。我其實當時做完都有開貼講 千其唔好亂打野 希望有番大陸打過針 而咁多 ...
唔知係咪我介紹你呢 哈哈
我之前個舊帖刪左 呢個貼係重新po架
因為公開左個人資料所以被版主刪左
但又想分享出黎比大家 畢竟我打左咁多字就咁刪左好似好浪費咁

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]