註冊 登入

(有感而發)雙眼皮都唔代表眼大

(有感而發)雙眼皮都唔代表眼大 E-mail 此主題給朋友

成日都聽人講有雙眼皮就好啦~但係我就正正有雙眼皮都唔代表我眼大因為我對眼又窄又長,有雙眼皮都唔會顯大,同埋我長期處於唔夠訓既狀態,黑眼圈仲大過我對眼,所以我真係想講,有雙眼皮都唔代表眼大,唔代表好

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
我新年去韓國都見到啲韓妹係咁🙈🙈有無考慮戴color con?其實遮遮個黑眼圈都得啦嘛?

你叫我呢d單眼皮既如何是好呢,我仲日日要用雙眼皮膠水痴個雙眼皮出黎,唔係就會食晒我d眼影同眼線!

眼形的確好重要,同埋眼大既人多數個眼袋都好大

-----------------------------------------------------------------------------------

I'm just a little girl lost in the moment

I'm so scared but I don't show it .
引用:
原帖由 菠蓮 於 2019-3-4 06:32 PM 發表

我新年去韓國都見到啲韓妹係咁🙈🙈有無考慮戴color con?其實遮遮個黑眼圈都得啦嘛?
我都想試下戴既,因為我眼乾,同埋我成日都ot都怕帶左會唔舒服
我好想試化妝…但真係未試過…唔知如何入手,諗諗下就不了

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 失控妹妹 於 2019-3-5 03:58 PM 發表

你叫我呢d單眼皮既如何是好呢,我仲日日要用雙眼皮膠水痴個雙眼皮出黎,唔係就會食晒我d眼影同眼線!
雖然我唔識化妝,但我都知內雙同單眼皮化妝各有各慘
做女人真係好累但我都唔想咁落去,次次眼細到比個friend畫我對眼都係得一條線

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 tengteng25 於 2019-3-5 04:42 PM 發表

眼形的確好重要,同埋眼大既人多數個眼袋都好大
眼袋,我次次水腫個眼袋就會浮出黎…

引用:
原帖由 台灣小魚蛋 於 2019-3-5 17:00 發表

眼袋,我次次水腫個眼袋就會浮出黎…
所以感覺眼大既人保養隻眼比眼細既人煩好多,
易有眼紋都係一個問題

-----------------------------------------------------------------------------------

I'm just a little girl lost in the moment

I'm so scared but I don't show it .
其實樓主化下妝都唔會好差姐~遮遮個黑眼圈,再搽mascara,雙眼皮唔係話一定好,只係有先天優勢,化眼妝,畫條眼線都已經可以好精神👍👍

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 tengteng25 於 2019-3-5 05:12 PM 發表

所以感覺眼大既人保養隻眼比眼細既人煩好多,
易有眼紋都係一個問題
唉,都係既,我眼底都唔少問題

引用:
原帖由 失控妹妹 於 2019-3-5 03:58 PM 發表

唔係個個眼皮起身都可以好完美,睇個人想化妝細緻度,我有時雙眼皮起身都會左右眼唔平均!要出event都會用雙眼皮膠水痴返一樣,所以大家都有大家既問題~唔使太傷心

引用:
原帖由 夜貓婆仔 於 2019-3-5 07:18 PM 發表

唔係個個眼皮起身都可以好完美,睇個人想化妝細緻度,我有時雙眼皮起身都會左右眼唔平均!要出event都會用雙眼皮膠水痴返一樣,所以大家都有大家既問題~唔使太傷心 ...
sis用邊隻,我試過用一d會彈開同好臭,你個隻會唔會?

引用:
原帖由 台灣小魚蛋 於 2019-3-5 19:13 發表

唉,都係既,我眼底都唔少問題
早d訓啦呢個方法最有效

回覆 引用 TOP

試下掉返轉諗
本身對眼細,如果係單眼皮更顯眼細
唔係話單眼皮一定眼細,單眼皮但大眼都好睇
好似Twice多賢同youtuber Katy,兩個都係單眼皮大眼

星星太陽花~~~~~~~~

回覆 引用 TOP

19 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。