每星期都要去一次老爺奶奶度

引用:
原帖由 781851190 於 2019-3-3 12:05 PM 發表

咁當時女家是像徴式收禮金定賣女式先?呢個都是重大因素之一!
而家仲邊有人賣女,男人亦買唔起
禮金多數象徵式3-5萬

眾醉我醒會煩惱
眾醒我醉要吃虧

回覆 引用 TOP

家婆關係一定要搞得好,婚姻先能長久

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 中環幼稚的希望 於 2019-2-28 10:57 AM 發表

唉 真係唔想去得咁密 又唔係住得近
放工已經好累 仲要去應酬佢地
又唔係對我好 成日比說話我聽 唉
點都當你外人,但又成日想話你呢樣果樣唔得
我大時大節先會現身🙄

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 中環幼稚的希望 於 2019-3-8 10:11 AM 發表

真係冇話題
仲成日好夜先開飯
樓主應該無小朋友,對嗎?

引用:
原帖由 前來紅色山頭 於 2019-3-13 12:06 AM 發表

樓主應該無小朋友,對嗎?
冇小朋友

引用:
原帖由 中環幼稚的希望 於 2019-3-13 01:11 AM 發表

冇小朋友
所以無話題,亦都未曾「身同感受」

回覆 引用 TOP

唔想去咪唔去囉,佢再嘈,你問佢之前係咪又係要指定咁樣拜侯佢奶奶, 問心無愧就得拉,仲要講說話比你聽,就要制吓佢,少D見令自己舒服D

回覆 引用 TOP

其實一星期一次我覺得可以接受,我都係結左婚,都係一星期返一次+飲茶1次

引用:
原帖由 小晴雨 於 2019-3-16 08:53 AM 發表

其實一星期一次我覺得可以接受,我都係結左婚,都係一星期返一次+飲茶1次
如果一星期一次煮好餸煲靚湯,又吾洗你比家用,一星期一次飯一次茶可以接受嗎?

永不止蝕,坐船常客

回覆 引用 TOP

唉!我和楼主一樣以前每個星期勉強返奶奶家一次,一個月返自己家一次,返咗十年,最後情緒病,看精神科医生……

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 joeripple 於 2019-3-3 04:46 PM 發表

重點在於老公點,如果佢會明白,個奶奶係唔會,也不能有声出囉
我老公當初係‘ 維護個老人,話佢耳仔礱’可能聽吾倒, 後來先見識到,’ 原來其它人叫佢一聲, 個老人又即刻有回應..’ 

老人要擺起架子來, 女人個直覺真係無乜錯! 
此中吾係自己父, 母, 又無血緣關係! 

比別人父或母無視,點都無歸屬感

回覆 引用 TOP

見得太密未必孝順,有時一個電話,有需要俾些💰0k

回覆 引用 TOP

我同奶奶住,番親娘家都吾中意,自己日日抱孫,我媽要睇要佢自己過黎,見我番過兩次就話女人嫁出去以男家為主,都痴線,想對少佢一陣都難,奶奶永遠係好煩

回覆 引用 TOP

一個月去一次奶奶度已足夠,直接話好攰唔去

引用:
原帖由 蛙蛙蛙蛙蛙 於 2019-5-21 11:29 PM 發表

一個月去一次奶奶度已足夠,直接話好攰唔去
我夠想 老公會話我囉⋯⋯

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。