• 瀏覽: 69,350
  • 回覆: 250
  • 追帖: 15
引用:
原帖由 1324354657 於 2019-11-9 11:34 PM 發表

總括來說,愈緊張愈唔中,唔理唔理,一中就打孖嚟,通常都係咁
認同
想要既時候又唔一定有

引用:
原帖由 topmadam 於 2020-1-7 10:54 AM 發表

認同
想要既時候又唔一定有
情況同你差不多,check pm

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Kwankwan903 於 2019-2-19 11:15 AM 發表

新手……唔可以回覆!可以點做?
我都想知

回覆 引用 TOP

你要加油,你個情況同我一樣,我而家都係等個天俾我

引用:
原帖由 青蛙女 於 2020-3-4 12:07 AM 發表

你要加油,你個情況同我一樣,我而家都係等個天俾我
可以交流下,剛開針

引用:
原帖由 room306 於 2020-3-4 12:18 AM 發表

可以交流下,剛開針
唔明咩野開針?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 hahacan 於 2019-2-18 06:08 PM 發表

結婚兩年,一直以為生b好容易,有做就一定有,見好多朋友結婚無耐就有,以為自己都係咁
之前化學懷孕左一次,跟著避左一段時間調理下身體,諗住試兩三個月就有,諗住夠28日就驗下,點知一入廁所唔係羅驗孕棒而係用m巾🤦‍♀️好似好搞笑但其實好唔開心
上網睇話戒生冷野,睇中醫調理,食維他命,熱敷小腹,什至求神拜佛都試過曬~
量體溫,排卵試紙都用過,愈驗愈沮喪,愈沮喪又想驗,我都唔知我係用錯定我太緊張, ...
剛剛抽咗卵,4月放胎。
之前做咗好多檢查,包括照輸卵管,睇下有無塞,醫生話就算黎M都唔代表有排卵,另外做咗抹片,照子宮,驗血睇FSH,唔做檢查都唔知有腺肌瘤
跟住打咗16支針去肚皮,條路唔易行,如果想要BB,真係全部做足,就算自然懷孕定係IUI / IVF都好

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 xx36 於 2019-2-21 02:45 AM 發表

我都覺。。d識既人一吾避孕就中。。又煙又酒浦到天光個d又中。。相反自己早睡早起 身野健康做運動 就咩都無
點解會咁
有時會係先生有問題,一定要驗精精,去睇精子形態同活躍度;另外女人就要做好晒檢查,你唔浦唔煙唔酒,外表靚靚,唔代表內裡工能係work,我用咗一個月時間,做好晒所有檢查,先知道自然懷孕機率得10%,最去咗做IVF

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 hahacan 於 2019-2-21 10:25 AM 發表

我認同~ 我直情覺得係同性格有關,我好多易中或者稍為有調理和計下時間就中既人個個性格都偏樂觀,生活唔大壓力~
但我個人緊張執著,又負面,就算未計劃有b之前都一直唔開心,如果我要生,可能我要連性格都改埋🤨
我同聽過有夫婦結婚頭幾年唔要小朋友,因為要供樓,但到ok就試極都無~ 好sad 😕愈有責任感愈生唔到,反之唔想要就有,唔係邊有咁多奉子成婚 ...
性格好重要,情緒影響懷孕的,我都想要BB,成日都好緊張,又失眠,搞到m都亂,去睇中醫講我情緒影響咗冇排卵,我老公講我,我咁緊張就算好彩中,都好大獲,產前好容易有抑鬱,我依家最想搞好睡眠,瞓唔著好大獲,有咗更加擔心

回覆 引用 TOP

加油!緣分到了就會有的。

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]