註冊 登入

請問小時候俾父母打的孩子?

請問小時候俾父母打的孩子? E-mail 此主題給朋友

長大後的你們.....

有哪些負面或正面的影響?

性格係樂觀還是悲觀?

自卑還是自信?

有冇童年陰影?

湊B必備
正常都會被打過

自信樂觀,無陰影反而覺得父母愚蠢

細個曳,梗畀父母打,長大之後,無陰影,樂觀,正面,有自信。

引用:
原帖由 Steven-ck 於 2019-2-9 05:57 PM 發表

正常都會被打過
我好多朋友未俾父母打過,我細佬都未....吾正常嗎?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 chachachacha 於 2019-2-9 11:25 PM 發表

自信樂觀,無陰影反而覺得父母愚蠢
甘好⋯⋯

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 夜靜雨聲 於 2019-2-10 08:12 AM 發表

細個曳,梗畀父母打,長大之後,無陰影,樂觀,正面,有自信。
自己接受到⋯⋯又覺得自己錯⋯⋯👏👏👏雙赢

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 商界純情的山頭 於 2019-2-9 11:42 AM 發表

長大後的你們.....

性格係樂觀還是悲觀?

自卑還是自信?

有冇童年陰影?
細個時成日比老豆吊住打,
" 有哪些負面或正面的影響? "冇乜影響
"性格係樂觀還是悲觀? "樂觀
" 自卑還是自信? "自信
"有冇童年陰影?"冇

引用:
原帖由 商界純情的山頭 於 2019-2-9 11:42 AM 發表

長大後的你們.....

性格係樂觀還是悲觀?

自卑還是自信?

有冇童年陰影?
香港討論區> 親子家庭> 家事討論 發表回覆:請問小時候俾父母打的孩子? 內容 引用內容 商界純情的山頭 發表於 2019-2-9 11:42 AM
長大後的你們..... 有哪些負面或正面的影響?
唔敢生BB,怕自己遺傳咗媽媽瘋狂的血,會監生打死自己的仔女。賭輸就返來打我,打到滿身傷痕,流曬血,好多血痕,手指都被打爆,好唔返。

性格係樂觀還是悲觀? 樂觀,感恩老公的愛。

自卑還是自信?自信。

有冇童年陰影?  唔敢生BB,算唔算童年陰影?

愛我別走
引用:
原帖由 商界純情的山頭 於 2019-2-9 11:42 發表

長大後的你們.....

性格係樂觀還是悲觀?

自卑還是自信?

有冇童年陰影?
我細個俾我阿媽打到PK,用藤條打我一邊屎窟,仲有一邊留返俾我返學坐喺度上堂😂我而家係一個極度樂觀嘅人,完全冇陰影,得閒仲會同我阿媽拎返出黎講笑下

OooMg@
引用:
原帖由 Torthy 於 2019-2-11 12:44 AM 發表

香港討論區> 親子家庭> 家事討論 發表回覆:請問小時候俾父母打的孩子? 內容 引用內容 商界純情的山頭 發表於 2019-2-9 11:42 AM
唔敢生BB,怕自己遺傳咗媽媽瘋狂的血,會監生打死自己的仔女。賭輸就返來打我,打到滿身傷痕,流曬血,好多血痕,手指都被打爆,好唔返。

性格係樂觀還是悲觀? 樂觀,感 ...
搞到唔敢生BB算非常嚴重既問題

我係俾人打大,性格比較悲觀,但有自信心。不打算生BB,因為我怕唔識教,會延續父母的錯。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 chachachacha 於 2019-2-11 09:22 AM 發表

搞到唔敢生BB算非常嚴重既問題
又唔一定比父母打過先唔敢生,好多人認為呢代同下一代上流機會低,都唔敢生

引用:
原帖由 wingyee222 於 2019-2-11 01:41 AM 發表

我細個俾我阿媽打到PK,用藤條打我一邊屎窟,仲有一邊留返俾我返學坐喺度上堂😂我而家係一個極度樂觀嘅人,完全冇陰影,得閒仲會同我阿媽拎返出黎講笑下 ...
只係打patpat的父母算控制到情緒

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Torthy 於 2019-2-11 12:44 AM 發表

性格係樂觀還是悲觀? 樂觀,感恩老公的愛。

...
呢啲人型怪獸失敗老母自己冇本事就打仔女出氣😥😥,話佢豬狗不如都真係侮辱左豬狗,你唔生唔將上一代失敗劣質基因延續係好正確

回覆 引用 TOP

70 12345
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。