註冊 登入

[其他] 邊隻Hand cream夠潤?用過好多隻都唔得

邊隻Hand cream夠潤?用過好多隻都唔得 E-mail 此主題給朋友

熱賣及精選
德國Kamill classic 經典配方
另Mentholatum premium rich moist
的瓶裝hand mask都好好用👍
萬記都會搵到^_^

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 leechan 於 2019-2-9 01:49 AM 發表

不如你講下用過咩牌子。

回覆 引用 TOP

蝸牛果d有冇用過,好鬼潤。我自己就幾鍾biothxxm, 但冬天我會加滴堅果油,再滑d潤d

回覆 引用 TOP

就係用緊K字頭菊花嗰隻originaln唔夠潤

引用:
原帖由 leechan 於 2019-2-9 11:36 PM 發表

就係用緊K字頭菊花嗰隻originaln唔夠潤
樓主喺咪用過呢隻?

附件

image.jpg(149.52 KB)

2019-2-10 08:08 AM

我隻手又爛又乾,之前試過睇醫生搽藥膏,但時好時壞。又試過搽凡士林、木瓜霜,但感覺太笠,最近開始轉用馬油,雖然搽上手嗰下好油,但吸得快,而家情況好好多~

引用:
原帖由 夕與陽 於 2019-2-10 08:08 AM 發表

樓主喺咪用過呢隻?
同牌子,唔同包裝,長直身

回覆 引用 TOP

Du'it

回覆 引用 TOP

用開Aveeno呢隻牌子, 唔錯喎~~
萬寧/ 藥房都有得買~

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 yanisbbbbb 於 2019-2-10 08:08 PM 發表

我隻手又爛又乾,之前試過睇醫生搽藥膏,但時好時壞。又試過搽凡士林、木瓜霜,但感覺太笠,最近開始轉用馬油,雖然搽上手嗰下好油,但吸得快,而家情況好好多~
...
同我一樣 有馬油相嗎?

引用:
原帖由 dadababy0000 於 2019-2-11 08:50 PM 發表

同我一樣 有馬油相嗎?
我之前喺日本買,但最近發現喺萬寧都有。我用緊呢兩款:

呢個玻璃瓶可以喺屋企、office用,而質感較油。

呢款係膠樽,適合放喺手袋,質感較cream狀。

想快啲好,就一定唔懶得,要揸得密啲,特別係洗完手就要即揸。
希望幫到你🙂

HAND CREAM加幾滴護膚油先會夠潤, 我用開LOCCITANE乳木果

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 yanisbbbbb 於 2019-2-11 09:31 PM 發表

我之前喺日本買,但最近發現喺萬寧都有。我用緊呢兩款:

呢個玻璃瓶可以喺屋企、office用,而質感較油。

呢款係膠樽,適合放喺手袋,質感較cream狀。

想快啲好,就一定唔懶得,要揸得密啲,特別係洗完手就要即揸。
希望幫到你🙂 ...
膠樽呢隻幾錢 ?

引用:
原帖由 leechan 於 2019-2-12 10:33 AM 發表

膠樽呢隻幾錢 ?
我之前特價買,大約$60~

回覆 引用 TOP

23 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。