註冊 登入

.

. E-mail 此主題給朋友

.

熱賣及精選
留言想講唔好幻想虛疑有止痛藥,朋友多唔多無所謂,冇自處能力先係欺騙,欺騙係冇分真唔真心,假情,都係欺騙,人既行為,言談係來自佢腦入面既智識同印象概念。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 永遠愛你的牛牛 於 2019-2-8 09:33 PM 發表

呢個世界係咪真係有一生一世嘅愛情...婚姻又係乜野...一個人係咪可以只愛一個人 ?承諾係咪一定係永遠?

我知道哂一切,知道你呃我...呢段時間我都失眠,訓得很差,半夜會醒,點解你要講大話?點解...?點解你可以講咁多大話?點解咁嘅大話你都講得出?

而我卻無勇氣話你知我知道哂一切...我仲要若無其事去附和你嘅謊言,我的內心係何等痛苦?

我覺得好矛盾,因為我感受到你係真心愛我,你對我好好,但你 ...
變咗就變咗㗎喇,放下吧。

從前習慣一人,喜歡看天色藍藍風在滲,愛與疾風競賽,笑著去孤獨行...

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 永遠愛你的牛牛 於 2019-2-8 09:33 PM 發表

呢個世界係咪真係有一生一世嘅愛情...婚姻又係乜野...一個人係咪可以只愛一個人 ?承諾係咪一定係永遠?

我知道哂一切,知道你呃我...呢段時間我都失眠,訓得很差,半夜會醒,點解你要講大話?點解...?點解你可以講咁多大話?點解咁嘅大話你都講得出?

而我卻無勇氣話你知我知道哂一切...我仲要若無其事去附和你嘅謊言,我的內心係何等痛苦?

我覺得好矛盾,因為我感受到你係真心愛我,你對我好好,但你 ...
講咗出嚟,現在可好點嗎?

回覆 引用 TOP

引用:

每一個人必須經歷嘅階段
痛過之後就會成長 
成長中 會對愛情失去信心 
但因寂寞孤單 會重燃對愛情嘅希望
尋尋覓覓 沒完沒了 
成長後 愛情已經不再係人生嘅一切
不抗拒時 亦不留戀

回覆 引用 TOP

講出黎會舒服d

回覆 引用 TOP

講左、呻左舒服D嗎

回覆 引用 TOP

本來想講
點解你咁多點解ge
不過睇完之後
真的有點感受到樓主的痛
樓主算la
唔好令自己痛苦了

回覆 引用 TOP

引用:

希望有日樓主會塭到個真正愛你既人

回覆 引用 TOP

時間是良藥

回覆 引用 TOP

引用:

男人賓州永遠想放多幾個洞

回覆 引用 TOP

引用:

當知道對方第一次呃你感情時
唔好仲配合對方 自己呃自己
你咁做只不過係拖廷分手嘅結局
祝好運

回覆 引用 TOP

放唔底/走唔到只係自欺欺人。里個世界無話邊個無左邊個唔得。你未識佢前自己1個都生活得好好地,離開佢唔死得人。
人一生永遠都在選擇,你只係自己選擇唔離開佢,你選擇繼續扮無知,係你自己選擇繼續痛苦。連你自己都唔放過你自己,人地又邊幫到你。

回覆 引用 TOP

引用:

放過自己吧。

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。