註冊 登入

有冇人已經開始覺得陪老婆等於浪費人生?

有冇人已經開始覺得陪老婆等於浪費人生? E-mail 此主題給朋友

尤其係要陪佢出席佢啲朋友聚會,又要做呀四!
從佢朋友啲老公,彼此以浪費人生嘅眼神交流,心各自同情對方,各自感慨!

大家心諗:如果此時此刻可以做自己喜歡嘅事,人生多美好!

如果真係覺得,咁恭喜你!因為你仲未痴線,仲有一定嘅理智!

熱賣及精選
你可以唔去

啲女人就係咁麻春煩!
唔去就話你唔尊重佢啲朋友,去左又話你唔識社交禮儀 目無表情😐!
最變態係佢要join埋男方嘅活動,做咩啫 ,都無人叫你到!
比啲私人空間好無

做狗一样

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 廚房默默的裙 於 2019-2-7 09:16 PM 發表

你可以唔去
真係得?你諗清楚啲先!

我好好彩,從來唔會join老婆friends 的聚會,佢家人除外

引用:
原帖由 曲解 於 2019-2-7 08:06 PM 發表

從佢朋友啲老公,彼此以浪費人生嘅眼神交流,心各自同情對方,各自感慨!

如果真係覺得,咁恭喜你!因為你仲未痴線,仲有一定嘅理智! ...
随时成个新年西刀5俾吊

回覆 引用 TOP

「可以做自己喜歡嘅事,人生多美好!」

以上這句,可套入任何人身上
亦跟“痴不痴線”沒關係!

盜可盜,非常盜

Shape of My Heart ❝  https://m.youtube.com/watch?v=XrLyQksN-qg  ❞

回覆 引用 TOP

有無開始覺得自己生活等於浪費人生

引用:

如果真係覺得,咁恭喜你!因為你仲未痴線,仲有一定嘅理智! ...
其實您可以唔去,多數出現都係為咗女人想要面子姐。

引用:

冇去好多年啦,佢又唔會到我啲朋友聚會,去到衹會令對方朋友拘謹起黎,無謂啦。

我口臭 =\= 我冇道理!

回覆 引用 TOP

可以, 互相都要尊重對方選擇權. 佢唔懂你就要train到佢懂. PS. 一般正常智商, 正在社會經驗的人都是懂的.
引用:
原帖由 曲解 於 2019-2-7 10:24 PM 發表

真係得?你諗清楚啲先!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 曲解 於 2019-2-7 10:24 PM 發表

真係得?你諗清楚啲先!
我都鍾意唔帶老公,帶傭人出席。我就係怕老公悶,咁傭人可以睇細路,我就可以聚舊。大家坦誠d, 明白對方感受。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 bhotspur 於 2019-2-7 10:30 PM 發表

我好好彩,從來唔會join老婆friends 的聚會,佢家人除外

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 bhotspur 於 2019-2-7 10:30 PM 發表

佢啲家人,你咪一樣走唔甩?唔使去佢朋友啲聚會,都算幸中之大幸!

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。