註冊 登入

有無用試過clarins嘅粉底?

有無用試過clarins嘅粉底? E-mail 此主題給朋友

近排枝cdp 鑽光粉底液就來用完,又唔覺特別持久所以應該唔會回購。見到clarins新出嘅絲薄精華粉底好似幾好咁,有無人試過啊?想知夠唔夠持久同會唔會灰。

之前試過bobbi brown 蟲草精華覺得會灰同幾易甩。

我係乾性肌膚,比較鐘意薄嘅粉底,或者有無d咩推薦?

熱賣及精選
薄粉底?
有推介: by terry , guerlain nude, suqqu nude.
薄到不行了。全部都不會癢化

引用:
原帖由 samstan2012 於 2019-2-8 06:39 PM 發表

薄粉底?
有推介: by terry , guerlain nude, suqqu nude.
薄到不行了。全部都不會癢化
我去睇下suqqu nude先,可以試下新牌子

之前用過by terry枝精華粉底,覺得有小小太潤

回覆 引用 TOP

Ct 有隻都好透薄 均勻膚色 有光澤

提示: 違規內容已被屏蔽
chanel ,dior, mac不錯
自己過好多品牌
不過sis點解5買返cdp
想試新嘢??

說一句 放下了 心裏邊 更牽掛
引用:
原帖由 inson732 於 2019-2-10 07:19 PM 發表

Ct 有隻都好透薄 均勻膚色 有光澤
Light wonder?
我年幾前用過覺得一般般,係好薄但唔係好持久。

引用:
原帖由 Fordori_413 於 2019-2-12 09:36 PM 發表

chanel ,dior, mac不錯
自己過好多品牌
不過sis點解5買返cdp
想試新嘢??
Cdp 我係用鑽光粉底液,佢係調到色有小小光澤。
但佢出來個效果同future skin好似,但future skin重補濕同平。
所以佢無一樣突出,就唔諗住回購了。

引用:
原帖由 stitch0910ng 於 2019-2-7 07:12 PM 發表

近排枝cdp 鑽光粉底液就來用完,又唔覺特別持久所以應該唔會回購。見到clarins新出嘅絲薄精華粉底好似幾好咁,有無人試過啊?想知夠唔夠持久同會唔會灰。

之前試過bobbi brown 蟲草精華覺得會灰同幾易甩。

我係乾性肌膚,比較鐘意薄嘅粉底,或者有無d咩推薦? ...
反而我想試嬌蘭新出果支粉底, 好似好正咁!包裝好靚!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 stitch0910ng 於 2019-2-15 08:34 發表

Cdp 我係用鑽光粉底液,佢係調到色有小小光澤。
但佢出來個效果同future skin好似,但future skin重補濕同平。
所以佢無一樣突出,就唔諗住回購了。
future skin應該遮暇度低過CDP?
D人話future skin佢好似BB CREAM咁無遮暇

回覆 引用 TOP

D人話LAMER的粉底液都好薄, 應該岩你

回覆 引用 TOP

如果cushion你會考慮嗎?
因為我試過chanel既果凍cushion覺得幾薄幾保濕,應該岩你
同埋佢既光澤感都好靚!唔係韓式勁閃個種,而係陶瓷光,唔會閃得太過份
加埋碎粉用,都可以keep到半日先要輕輕補一補。

不過唔好撈亂喎,佢cushion都有兩隻的,我講緊既係米色個盒呀

引用:
原帖由 犯法呀 於 2019-2-18 08:25 PM 發表

如果cushion你會考慮嗎?
因為我試過chanel既果凍cushion覺得幾薄幾保濕,應該岩你
同埋佢既光澤感都好靚!唔係韓式勁閃個種,而係陶瓷光,唔會閃得太過份
加埋碎粉用,都可以keep到半日先要輕輕補一補。

不過唔好撈亂喎,佢cushion都有兩隻的,我講緊既係米色個盒呀 ...
Chanel好似岩岩出左隻新嘅cushion??白色盒嘅??
如果係的話,咁就係第三款了....

引用:
原帖由 stitch0910ng 於 2019-2-15 08:31 AM 發表

Light wonder?
我年幾前用過覺得一般般,係好薄但唔係好持久。
我都有呢支,又係覺得有d氧化及溶。。。。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 sasac1 於 2019-2-19 12:39 AM 發表

Chanel好似岩岩出左隻新嘅cushion??白色盒嘅??
如果係的話,咁就係第三款了....
e? 係喎!你講緊呢盒嗎?

附件

2019-2-20 12:49 AM

回覆 引用 TOP

19 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。