註冊 登入

做gym同做機做邊樣先 會減得快啲

做gym同做機做邊樣先 會減得快啲 E-mail 此主題給朋友

覺得自己返左office工就好多肥肉積晒係下半身
其實應該做gym先定做機溶脂先再做workout會好D呢??
想知有無過來人可以share下~

熱賣及精選
我覺得做機係嘥錢,踏踏實實做運動好過

回覆 引用 TOP

唔操肌肉一味做帶氧,最終結果會係受傷。   係醫院入面既物理治療部,九成都係女人黎,因為好多女人唔知道肌肉既
重要性。  老來先發覺膝蓋冇力,腰冇力。。  一跌就散晒。。

溶脂係修缐修,如果好肥,要減肥先,之後才做機

減磅 

回覆 引用 TOP

運動減磅 做機修線條

都係睇你身型,我自己做法係做隔空機溶左脂先,起碼等排走d脂肪細胞,
之後就做gym firm番身型,咁樣好睇好多~

引用:
原帖由 天生枯燥的羊 於 2019-1-31 12:19 PM 發表

運動減磅 做機修線條
同意,2者各針對既野唔同,最好減走脂肪後,運動注重下build up同firm肌

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Jo師姐 於 2019-1-30 03:56 PM 發表

唔操肌肉一味做帶氧,最終結果會係受傷。   係醫院入面既物理治療部,九成都係女人黎,因為好多女人唔知道肌肉既
重要性。  老來先發覺膝蓋冇力,腰冇力。。  一跌就散晒。。 ...
下,原來會咁我朋友仲叫我同佢一齊做多D cardio tim

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 tsuenwanbaby 於 2019-1-30 09:55 PM 發表

溶脂係修缐修,如果好肥,要減肥先,之後才做機
因為樓下又有sis話要打散脂肪先既?
定應該做運動先?會唔會搞到d脂肪變一大舊肌肉嫁?我理想係想slim身形個種唔知得唔得...

引用:
原帖由 bububb883 於 2019-1-31 12:55 PM 發表

都係睇你身型,我自己做法係做隔空機溶左脂先,起碼等排走d脂肪細胞,
之後就做gym firm番身型,咁樣好睇好多~
我本身下半身肥多D,係咁都可以咁樣做?
會唔會鬆嫁D肉

做機同帶氧運動更本兩回事.

有氣有力兩個一起做都可以.

重點做完要食返點蛋白質食物, 唔係都係曬氣.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 生活無保障 於 2019-2-1 01:40 PM 發表

因為樓下又有sis話要打散脂肪先既?
定應該做運動先?會唔會搞到d脂肪變一大舊肌肉嫁?我理想係想slim身形個種唔知得唔得...
女人要有肌肉難個登天啦,你以為一操肌就會有一大舊肌肉就傻了。

其實好簡單,你去買舊肥豬肉,你搵棍打佢,搵火燒佢,你就會發覺果舊脂肪根本就冇唔見到。

你要減肥就要做運動,有方法食野, 運動要帶氧加操肌肉。  由自己身體去燃燒脂肪先可以保持到的。

否則反彈快過上天。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 生活無保障 於 2019-1-30 02:45 PM 發表

覺得自己返左office工就好多肥肉積晒係下半身
其實應該做gym先定做機溶脂先再做workout會好D呢??
想知有無過來人可以share下~
最快就糸見營養師,信我。

回覆 引用 TOP

先配合健康飲食同適量運動,等身形差唔多到目標再重點部位做機,如果掉轉就會嘥咗

回覆 引用 TOP

27 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。