註冊 登入

邊隻牌子既粉底液好用?

邊隻牌子既粉底液好用? E-mail 此主題給朋友

請問各位有邊隻牌子既粉底液係唔易甩,最好防汗,唔乾,keep 到成日,同埋遮瑕強?

熱賣及精選
邊隻好話唔到俾你聽 但ysl超模真係麻麻 coverage ok 但你就預佐佢厚 同埋都偏乾 rmk就直頭成個brand唔洗考慮 日系brand都偏薄身 我就用素顏霜 雖然coverage唔係超高 但自然唔乾兼keep到 白得好鬼自然

引用:
原帖由 露露啃雞脾 於 2019-1-30 01:48 AM 發表

邊隻好話唔到俾你聽 但ysl超模真係麻麻 coverage ok 但你就預佐佢厚 同埋都偏乾 rmk就直頭成個brand唔洗考慮 日系brand都偏薄身 我就用素顏霜 雖然coverage唔係超高 但自然唔乾兼keep到 白得好鬼自然 ...
我皮膚唔係好靚果種,用唔到素顏霜,而且我希望配合返條頸既色,我本身面白過條頸,我唔希望塊面咁白

引用:
原帖由 Eiffeltower05 於 2019-1-30 03:08 AM 發表

我皮膚唔係好靚果種,用唔到素顏霜,而且我希望配合返條頸既色,我本身面白過條頸,我唔希望塊面咁白
咁不如試下cushion?啲韓brand出既啲coverage真係幾高 係個色難夾啲 如果你想夾條頸 揀21 23 韓brand揀十幾個啲死緊

rmk liquid foundation好用,貼薄自然。

回覆 引用 TOP

ysl all in one glow

回覆 引用 TOP

想試下用Dior
有冇人用過?

引用:
原帖由 露露啃雞脾 於 2019-1-30 09:39 AM 發表

咁不如試下cushion?啲韓brand出既啲coverage真係幾高 係個色難夾啲 如果你想夾條頸 揀21 23 韓brand揀十幾個啲死緊
我都有睇過,不過我覺得d色偏白,即使23都係🙁

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 牙皮=] 於 2019-1-30 12:21 PM 發表

想試下用Dior
有冇人用過?
我用過Forever undercover 同 backstage 果兩隻

回覆 引用 TOP

我覺得Hourglass新出果隻幾好, 遮瑕度好驚人同埋好持久
最近拎返支Bourjois Healthy Mix serum出黎用, 都覺得好好, 但比較啱乾肌同遮瑕度普通

世上膠人何其多 你又小得幾多個

"Beauty has a lot to do with character." - Kevyn Aucoin
樓下有sis 覺得ysl 嗰支唔知係咪最經典嗰支pump 裝玻璃?  
touche eclat le teinte
我係舊版至而家嘅鐵粉,呢兩日化返粉底,仍然係大愛喎。如果只能揀留底一個粉底,我會揀佢喎

Armani designer lift幾好用,coverage都屬於中度遮瑕,都算keep到五六個鐘

引用:
原帖由 福爾摩斯二世 於 2019-1-30 07:13 PM 發表

我覺得Hourglass新出果隻幾好, 遮瑕度好驚人同埋好持久
最近拎返支Bourjois Healthy Mix serum出黎用, 都覺得好好, 但比較啱乾肌同遮瑕度普通
香港有得賣未啊?

引用:
原帖由 床下白滑的盡頭 於 2019-1-31 03:59 AM 發表

香港有得賣未啊?
有呀, 上星期尾返左喇

世上膠人何其多 你又小得幾多個

"Beauty has a lot to do with character." - Kevyn Aucoin
引用:
原帖由 100000volt 於 2019-1-30 20:01 發表

樓下有sis 覺得ysl 嗰支唔知係咪最經典嗰支pump 裝玻璃?  
touche eclat le teinte
我係舊版至而家嘅鐵粉,呢兩日化返粉底,仍然係大愛喎。如果只能揀留底一個粉底,我會揀佢喎 ...
記得SIS你之前都有讚過呢支, 應該你同呢支粉底真係好夾。
YSL我用過羽毛同ALL HOURS。 羽毛想當年都係我大愛, 回購左4-5支, 哈哈, 之後我就變左心了。。。。。
touche eclat le teinte呢支粉底適唔適合 混合肌呢? , 出來妝感靚唔靚? 我面乾鼻出油

41 123
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。