• 瀏覽: 5,070
  • 回覆: 53
我是因為減脂所以都自己準備少油少鹽的減脂餐,也慢慢能看出效果了,但當有人說我最近都瘦了的時候,總是有熱心的同事幫我回答說“她什麼都不吃當然會瘦”,這樣的同事也讓我很傷腦筋😅

熱賣及精選
引用:
原帖由 Anja1668 於 2019-2-9 02:19 PM 發表

我是因為減脂所以都自己準備少油少鹽的減脂餐,也慢慢能看出效果了,但當有人說我最近都瘦了的時候,總是有熱心的同事幫我回答說“她什麼都不吃當然會瘦”,這樣的同事也讓我很傷腦筋😅 ...
係呀...我同事又係咁...我聽到覺得煩...
明明我係有食野, 想減肥緊係自己帶食健康d...佢地又大大聲話我唔食野..
到左我食好多野果陣, 佢又話: 哦, 糖之嘛, 食啦! 但佢自己又唔會食, 好怪

好多人唔明, 但經歷過就覺得好煩好討厭

回覆 引用 TOP

提示: 違規內容已被屏蔽
提示: 違規內容已被屏蔽
洗咩理佢地

回覆 引用 TOP

話唔餓 或者話早/午餐食左好大份夠飽
拒絕多幾次 佢就唔會再講

回覆 引用 TOP

食你正常份量就OK,惹有人見議你食多D你可以應佢依嫁又唔係做體力勞動工作食咁多做咩啊,而且食得多可能要使多D錢添,如果有人叫你食多D甜野食物咪話食得多會易患上糖尿病㗎, 如果病左嚴重起上黎就返唔工做唔到野㗎啦,每日食少少就會積少成多,好易有問題

引用:
原帖由 piggycabeza 於 2019-1-29 04:41 PM 發表

想減肥, 但同事日日叫我食野, 點算

我以前係食好多, 但因為想減肥, 我食返正常人份量。
但同事日日話: 你食好少呀! / 唔怕啦, 食多D啦!

我食一個吉野家飯, 同事就話: 下你咁就夠拿?
我食10粒花生糖, 同事就話: 唔怕啦, 糖之嘛!

唉, 聽到我都覺得好煩....唔識形容呢種感覺, 有冇人有同感? ...
你個同事都不瘦?

我都係啊啲同事成日話減咩啊

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 dnomyarnahc 於 2019-4-24 12:05 AM 發表

食你正常份量就OK,惹有人見議你食多D你可以應佢依嫁又唔係做體力勞動工作食咁多做咩啊,而且食得多可能要使多D錢添,如果有人叫你食多D甜野食物咪話食得多會易患上糖尿病㗎, 如果病左嚴重起上黎就返唔工做唔到野㗎啦,每日食少少就會積少成多,好易有問題 ...
哈哈, 又係WO..又唔係做體力勞動工作食咁多做咩啊

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 69967150 於 2019-4-24 12:19 AM 發表

你個同事都不瘦?
係! 講呢D既同事都好7!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 piggycabeza 於 2019-1-29 04:41 PM 發表

想減肥, 但同事日日叫我食野, 點算

我以前係食好多, 但因為想減肥, 我食返正常人份量。
但同事日日話: 你食好少呀! / 唔怕啦, 食多D啦!

我食一個吉野家飯, 同事就話: 下你咁就夠拿?
我食10粒花生糖, 同事就話: 唔怕啦, 糖之嘛!

唉, 聽到我都覺得好煩....唔識形容呢種感覺, 有冇人有同感? ...
有, 即係唔想你成功

回覆 引用 TOP

佢唔想你瘦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Tracyck 於 2019-1-30 12:36 PM 發表

咪話食夠呀,唔肚餓囉!
記住要忍口就得喇,
問多兩問佢地冇癮就唔會再講!
同意。我開頭都係咁,而家啲同事不會再問我

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]