註冊 登入

有沒人的奶奶好像我尼件甘“蠢”!竟然老公個表哥來同我老公住!

有沒人的奶奶好像我尼件甘“蠢”!竟然老公個表哥來同我老公住! E-mail 此主題給朋友

蠢人做蠢事,不知道點解發生在我老公的媽身上。竟然叫我老公個表哥來同我們住!救命!邊個屋企可以同親屬長住!!!!!
比少少背景,那個表哥是我奶奶的表姐個仔,他同老婆離婚,要搬出去住,他們一向住公屋。而奶奶個表姐本身是一家三口住,奶奶的表姐+老公+大仔。
我奶奶話,我屋企有間房沒有人住,所以叫他來住。痴線!

尼個世界真是有這樣的人嗎????
相見好同住難,這些千年的老話,一個70-80歲的人都不明白,竟然提出這樣的要求,人就來傻!

引用:
原帖由 香港樓奴 於 2019-1-28 07:27 PM 發表

蠢人做蠢事,不知道點解發生在我老公的媽身上。竟然叫我老公個表哥來同我們住!救命!邊個屋企可以同親屬長住!!!!!
比少少背景,那個表哥是我奶奶的表姐個仔,他同老婆離婚,要搬出去住,他們一向住公屋。而奶奶個表姐本身是一家三口住,奶奶的表姐+老公+大仔。
我奶奶話,我屋企有間房沒有人住,所以叫他來住。痴線! ...
拿拿叫你阿媽黎住 頂住間房先, 你奶奶冇可能要你阿媽同表哥一齊瞓吧!

回覆 引用 TOP

回覆 引用 TOP

不是表哥,應該叫表叔,奶奶個表姐個仔。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 香港樓奴 於 2019-1-28 07:28 PM 發表

尼個世界真是有這樣的人嗎????
相見好同住難,這些千年的老話,一個70-80歲的人都不明白,竟然提出這樣的要求,人就來傻!
呢個世界乜人都有,某某表哥第一次去人屋企,其腳臭過咸魚,直入人地兩公婆房,問主人房(全屋只有一張雙人床)係咪客房,直情想跳上床瞓咁款。屋企個老人最喜歡曬命,帶親戚上仔女屋企,招呼人地吃喝玩樂,包埋瞓覺都冇所謂,因為間屋唔係佢。

回覆 引用 TOP

尼個表叔個老豆老母同個哥一起住,老豆老母有錢又有樓的,個哥都是離婚,他們屋企都是三個人住
點解,我奶奶自己拉屎上身,叫人搬來住,是不是傻!?

引用:
原帖由 香港樓奴 於 2019-1-28 10:18 PM 發表

尼個表叔個老豆老母同個哥一起住,老豆老母有錢又有樓的,個哥都是離婚,他們屋企都是三個人住
點解,我奶奶自己拉屎上身,叫人搬來住,是不是傻!? ...
同你奶奶講清楚, 唔好俾佢入黎住

引用:
原帖由 香港樓奴 於 2019-1-28 10:18 PM 發表

點解,我奶奶自己拉屎上身,叫人搬來住,是不是傻!? ...
可能你奶奶當佢做仔,發仔癲

引用:
原帖由 99629962 於 2019-1-28 10:28 PM 發表

可能你奶奶當佢做仔,發仔癲
直頭係

人地有老豆老母,使鬼你理咩

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 miraclebluebird 於 2019-1-28 10:23 PM 發表

同你奶奶講清楚, 唔好俾佢入黎住
奶奶自己住果度有間房好像話可以讓出來比他住
唉,想不明白什麼思想

回覆 引用 TOP

好唔方便
女人都還勉強接受

回覆 引用 TOP

入黎住,一定多野嘈。你老公又肯?

回覆 引用 TOP

同你老公講,佢搬黎你搬走,睇下點?

回覆 引用 TOP

叫佢同奶奶一齊訓啦,反正奶奶咁大方,唔差左讓埋張床比人

回覆 引用 TOP

75 12345
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。